1. Home
  2. Community
  3. bigmama_d
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Brie president: zacht en romig. Camembert Pays: mild en kruidig. Chaumes: romig en pittig. Entremont Comte: harde kas met en vleugje caramel. Emmental: zoetig en verfijnd. Rochebaron: een zeer milde blauwschimmelkaas. Port Salut: zeer romig. Rouy: fris. Tourree de L'Aubier: romig en fris. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Coq au vin, een Frans gerecht, is gebouwd rondom de overjarige kipdelen. Om deze mals te maken werd de kip met een overdaad aan wijn bereid, waardoor de taaiheid afnam en consumptie toch plezierig kon zijn. Het recept is geëvolueerd, en dankzij deze ontstaansbron kunnen wij heden ten dage genieten van de zaligheid van de coq au vin : De kip in wijn... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

200 gr. puur chocolade 100 gr. melk chocolade 3 e.l. suikerstroop 125 gr. zachte boter handvol minimarshmallow 200 gr. mariabiscuit (natuurlijk kun je ook lekkere noten in het toetje doen in plaats van marshmallows, genoeg variatie mogelijk) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Kip is altijd lekker, als ik kip heb kan ik me wel klem kluiven. Deze kippenvleugels wilde ik pittig marineren. Niet dat de vonken eraf spatten maar de honing en de sojasaus zorgen voor een perfecte balans in smaak. Als je deze kip probeert dan weet ik nu al dat de reacties verrassend zijn. Echt een succes bij buffetten of op een barbecueparty in de tuin, zo lekker dat je blijft kluiven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit is echt een heerlijk gerecht. Ik maak er altijd een paar als we tapas gaan eten. Echt het proberen waard!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een echte aanrader voor Mexicaans! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Frisse en orientaalse salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

50 gr gemengde slablaadjes 50 gr babyspinazieblaadjes 50 gr waterkers 2 el chilisaus 2 el droge sherry 1 el lichte sojasaus 1 el tomatenketchup 2 tl olijfolie 8 sjalotjes, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 350 gr kippenborst zonder vel en botten, in stukjes gesneden 1 rode paprika, in reepjes 175 gr peultjes 1 blik a 400 gr babymais, uitgelekt en in de lengte gehalveerd 275 gr bruine rijst zout en versgemalen zwarte peper verse takjes peterselie, als garnering  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Typisch Caraibies/Spaans dessert …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een van de lekkerste kipgerechten (ook omdat de kip helemaal uit elkaar viel) die ik gegeten heb - niet heet. Je moet uiteraard wel van knoflook houden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

(dikke room) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels
Top