1. Home
  2. Community
  3. biggreenegg
  4. Kookboek Hoofdgerechten
Kookboek "Hoofdgerechten"

De consumptie van makreel is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Naast de kant-en-klare gerookte, gestoomde en ingelegde variant wordt makreel, om deze gezonde vis zelf te bereiden, bovendien steeds vaker vers gekocht. Maar welke bereidingen zijn er mogelijk naast grillen en roken op de Big Green Egg? Ralph de Kok ging met visser Lasse op pad om de vangst, eenmaal aan wal, op drie manieren te bereiden. …  Lees verder »

De consumptie van makreel is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Naast de kant-en-klare gerookte, gestoomde en ingelegde variant wordt makreel, om deze gezonde vis zelf te bereiden, bovendien steeds vaker vers gekocht. Maar welke bereidingen zijn er mogelijk naast grillen en roken op de Big Green Egg? Ralph de Kok ging met visser Lasse op pad om de vangst, eenmaal aan wal, op drie manieren te bereiden. …  Lees verder »

Dit recept lijkt misschien ingewikkeld door de grote hoeveelheid aan ingrediënten. Het merendeel hiervan is echter bestemd voor de rub, de saus, dressing en marinade. De low & slow bereiding is heel eenvoudig. …  Lees verder »

De gratin die bij deze eendenborstfilet wordt geserveerd maak je iets anders, maar net zo makkelijk, dan een reguliere gratin. De smaak is bijzonder verrassend.  …  Lees verder »

De Big Green Egg leent zich bijzonder goed om mee te experimenteren. Niet alleen op het gebied van de vele bereidingsmogelijkheden, maar ook qua ingrediënten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens geitenlamsvlees gegeten? Dit nog relatief onbekende ingrediënt is een ware delicatesse dat op vele manieren kan worden klaargemaakt. Ralph de Kok koos voor deze bereiding. Geniet ervan! …  Lees verder »

De Big Green Egg leent zich bijzonder goed om mee te experimenteren. Niet alleen op het gebied van de vele bereidingsmogelijkheden, maar ook qua ingrediënten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens geitenlamsvlees gegeten? Dit nog relatief onbekende ingrediënt is een ware delicatesse dat op vele manieren kan worden klaargemaakt. Ralph de Kok koos voor deze bereiding. Geniet ervan! …  Lees verder »

In principe gebruik je voor dit gerecht alleen de eendenborstfilets. Door de poten te verwijderen en de filets met vel aan het karkas te garen blijft het vlees sappiger en smaakvoller. …  Lees verder »

Deze smaakvolle bijgerechten van de Big Green Egg zijn kunt u allemaal van tevoren bereiden.  …  Lees verder »

December staat ieder jaar weer in het teken van gezelligheid, van samen aan tafel genieten van de lekkerste zelfgemaakte lekkernijen. Maak er met deze gevulde kalkoen en smaakvolle bijgerechten van de Big Green Egg één groot feest van. De bijgerechten kunt u allemaal van tevoren bereiden. Geniet samen van een aperitief en als de kalkoen eenmaal gaar is kan het feest beginnen!  …  Lees verder »

Met vis kunt u volop variëren. Vrijwel iedere vissoort heeft een karakteristieke smaak die door de bereiding op de Big Green Egg nog lekkerder wordt. Bovendien leent vis zich prima voor diverse bereidingstechnieken, waardoor u het een specifiek smaakaccent kunt geven. Ralph de Kok laat zien hoe veelzijdig vis is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Ben je een liefhebber van zeevruchten? Dan is deze pizza een heerlijke delicatesse. Ofwel de Pizza Marinara, maar dan met zeevruchten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Is het aspergeseizoen weer aangebroken? Je kunt er veel meer mee dan dit witte goud op de klassieke manier bereiden. Gril ze eens voorgekookt op de Big Green Egg. Een perfecte match in combinatie met de speenbig, tuinbonen en krieltjes! …  Lees verder »

Deze carpaccio is gezond, heerlijk fris en heeft tegelijkertijd de karakteristieke zoete en aardse smaak door de geroosterde bietjes. …  Lees verder »

Ralph de Kok, Nederlands BBQ Kampioen 2010, creëert elke maand een Menu van de Maand. Schrijf je in en ontvang dit menu, exclusief voor Big Green Egg fans,elke maand in je mail! …  Lees verder »

Door de zalm op een Grilling plank te garen krijgt deze een heerlijke subtiele rooksmaak. Ralph de Kok, Nederlands BBQ Kampioen 2010, creëert elke maand een Menu van de Maand. Schrijf je in en ontvang dit menu, exclusief voor Big Green Egg fans,elke maand in je mail! …  Lees verder »

Wilt u Beer Can Chicken maken? Dan maakt u het zichzelf extra makkelijk met een Beer Can Chicken Rack. Deze standaard is een stevige basis voor het bierblikje en de kip! Ralph de Kok, Nederlands BBQ Kampioen 2010, creëert elke maand een Menu van de Maand. Schrijf je in en ontvang dit menu, exclusief voor Big Green Egg fans,elke maand in je mail! …  Lees verder »

Top