1. Home
  2. Community
  3. bibiri
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker bij van alles:-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept voor Pesach. Tijdens Pesach mag men geen gegiste of gedesemde producten eten, in plaats daarvan eet men matzes. Gremsjeliesj is een typisch Nederlands - Joods pesachgebak gemaakt van matzes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Zweedse Gehaktballetjes - Nu niet alleen meer bij de Ikea, maar ook bij jou thuis! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Een onverwachte combinatie van smaken - tomaat met kaneel en gember - levert een heerlijk gerecht op! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Snel, goedkoop en erg lekker - wat wil je nog meer? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Recept voor Jom ha Atsmaoet. Dit (voor-)gerecht van kikkererwten en sesampasta wordt niet alleen in Israel maar in het hele Midden-Oosten veelvuldig gegeten. Meestal in combinatie met zuur, rauwkostsalade en pita's. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Lekker makkelijk, leuk om met de kinderen te maken. Bovendien ideaal voor moeders op dieet - bevat geen vet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept voor Sjabbat. Twee gevlochten (maanzaad-)broden stellen de dubbele portie manna voor, die voor het joodse volk tijdens hun tocht door de woestijn op vrijdag uit de hemel viel. De twee challes worden met een kleedje bedekt, als symbool van het beschermende laagje dauw waarmee het manna bedekt was. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joods
Top