1. Home
 2. Community
 3. bianca_md
 4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik had al een heel lekker recept van Brownies maar ik ben eens gaan stoeien met ingrediĆ«nten. Gelukkig alles opgeschreven wat ik gebruikt heb. Het eerste "probeersel" was al heerlijk en ik heb ze nu al meerdere keren gebakken en uiteraard ook foto`s van gemaakt. Ik zet het op Smulweb, niet alleen om dit recept te delen, maar tevens om het niet meer kwijt te raken! Ik kreeg geen mooi gesneden vierkante stukken, ze zien er "rustiek" uit.Maar zo moeten brownies er ook uitzien zeggen ze. Je bent gewaarschuwd… je kan er echt niet van af blijven! Uit een bakblik van 20 x 20 cm krijg je 16 stukken. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Engels

Dit is een recept van James Tanner uit het boek: `Neem 5 ingrediĆ«nten`. James schreef:"De meeste mensen die ik ken, vinden groene curry heerlijk. Dit is een supersnelle versie". Mijn ervaring Ik heb het 2x gemaakt en ik vind het inderdaad erg lekker. De eerste keer vond ik de kip wat droog. De 2e keer was het naar mijn smaak. Ik heb de kip na 10 minuten uit de pan verwijderd en toen de saus wat ingedikt was weer toegevoegd daarna was de kip mooi mals. Ik heb peterselie gebruikt omdat ik koriander niet lekker vindt maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wel heb ik wat korianderpoeder bij de kip gedaan en verder verse peterselie gebruikt. Het is pittig maar niet "heet". De 2e keer heb ik wat meer groene curry gebruikt. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Aziatisch

Dit is een recept uit het boek `Keuken` recepten uit het hart van het huis van Nigella Lawson. Er komt dubbelkoolzure soda in voor = Bicarbonate of Soda in het Engels en in Nederland verkrijgbaar bij de drogist /apotheek als zuiveringszout` Dubbelkoolzure soda is- heb ik gelezen- vier keer zo sterk als bakpoeder. Het recept heb ik gemaakt zoals het hieronder staat, helaas zagen mijn koekjes er anders uit (heel groot) maar de smaak was super lekker! Nigella gaf aan dat voor Ć©Ć©n koekje een maatschep van een kwart cup, of een ijsbolletjesschep met een inhoud van 60 ml nodig was. Ik vond het vrij veel en ik heb dus een iets kleinere maat genomen en nog waren de koekjes te groot. Niemand maakte daar bezwaar tegen Volgende keer maak ik kleinere hoopjes en dan zullen mijn chocolate chip cookies er beslist zo uit zien als afgebeeld in haar boek. Als ik ze weer maak (omdat ze zo lekker zijn) zal ik de nieuwe foto plaatsen en ook welke maatschep/lepel ik heb gebruikt. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Engels

Een feestelijke salade voor 4 personen maar kan heel gemakkelijk verdubbeld worden (Of 3 of 4 keer) voor bijvoorbeeld een buffet.En natuurlijk is deze salade heerlijk bij een barbecue, lekker een dag van te voren maken en de volgende dag smullen bij de barbecue want dan zijn alle smaken goed ingetrokken. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Ā«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.Ā» Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Italiaans

2 zakken aardappels kook vast (a 450 g) 2 theelepels kerriepoeder 1 blik linzen gekookte (400 g) 1 rode ui 2 eetlepels olijfolie 1 struik bleekselderij 150 ml yoghurt vol (pak a 1 l) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) 1 pak naanbroden garlic and coriander mild (2 stuks, Patak`s) …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Vegetarisch

* 100 ml slagroom * 1 eetlepel suiker * 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur) * 200 ml vanilleroomijs * 4 versgezette kopjes espresso * 1 eetlepel cacaopoeder * 4 mooie Italiaanse lange vingers …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Italiaans
Top