1. Home
  2. Community
  3. bianca_b
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 eetlepel gesnipperde uien 2 gesnipperde teentjes knoflook 1 cm trassi 1 thl. sambal 1 theelepel Javaanse suiker 1/2 theelepel djintan 3 eetlepels ketjap (manis) 2 eetlepels keuken tamarinde (asem) 2 eetlepels olie …  Lees verder »

Een kruidige geurige sambal 1 dl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Recept voor 1/2 dl …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

10 rode lomboks 4 kemiries stukje trassi snufje zout stukje gula djawa 50-60 ml citroensap …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

400 gr. tarwebloem 150 ml. water 3 el. gembersiroop 2 eieren 30 gr. roomboter 2 el. melkpoeder 3 gr. zout 5gr. gedroogde gist 180 gram parelsuiker 1 tl. kaneel 20 gr. kristalsuiker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Suikerbrood De enige echte... …  Lees verder »

Een knapperig hapje tussendoor, heerlijk bij de borrel of een feestje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

De bladeren vallen van de bomen en bedekken Nederland met een dikke laag groen. Buiten wordt het alsmaar frisser en de nachtvorst heeft alweer z'n intrede gedaan. Tijd voor een beetje warmte en genegenheid in je eigen huis.Dus bak je een lekkere taart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

? 125 gram walnoten (gepeld) ? 125 gram roomboter (kamertemperatuur) ? 40 gram poedersuiker ? 150 gram tarwebloem ? mespunt zout ? circa 50 gram poedersuiker om de snowballs in te rollen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Kruidkoek zonder suiker en zonder vet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Het lekkerst met zachte vruchten zoals aardbeien, frambozen, bramen, maar ook zwarte, rode of bosbessen en kersen zijn geschikt. Voor het 'mooi' doen rode en (paars)blauwe vruchten door elkaar het heel goed. Lekker (en) makkelijk! …  Lees verder »

"En zij bakten van het deeg, dat zij uit Egypte gebracht hadden, ongezuurde koeken; want het was niet gedesemd; aangezien zij uit Egypte uitgedreven werden, zodat zij niet vertoeven konden..." Exodus 12:39. Ongezuurd brood wordt gezien als het 'brood der smarten'. Het enige brood dat de joden gedurende de week van het Pascha mogen eten.* Het is gemakkelijk te maken en veel mensen vinden het ontzettend lekker. …  Lees verder »

Vis in 't zuur werd in de oudheid veel gegeten. Egyptenaren, Romeinen, Grieken en Hebreeen waren allemaal dol op deze smakelijke conserveermethode. Tegenwoordig kunnen we zo makkelijk over vis beschikken - vers, diepgevroren en in blik - dat de vraag naar inmaakmethoden en -recepten sterk verminderd is. Maar vis in 't zuur is nog altijd een heel lekker voorgerechtje met weinig calorieen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Op 17 maart wordt er door de katholieke Ieren St. Patrick's Day gevierd.Deze datum heet de sterfdag van St.Patrick te zijn. Er gaan veel verhalen over hem rond, klik hier om een uitgebreide persoonsbeschrijving van deze heilige te lezen.Bij zo'n feestdag hoort natuurlijk ook eten, en de aardappel blijft daarin een belangrijke rol spelen, zoals in de hele Ierse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers
Top