1. Home
  2. Community
  3. bertherngreen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

1 ui 1 teen knoflook 2 tengels bleekselderij 1 cm verse gemberwortel 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl kurkuma ½ tl paprikapoeder snufje gemalen kaneel 2 el bloem 2 groentebouillonblokjes 1 blikje tomatenblokjes op sap (375 ml, Super de Boer) 600 g kikkererwten uit blik 1 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Met gemarineerde varkenshaas en aardappelpuree …  Lees verder »

*2 varkenshaasjes van ongeveer 250 gram *2 eetlepels sherry *1 eetlepel arachide-olie *1 eetlepel ketjap manis *2 bosuitjes *2 worteltjes *500 gram spitskool *bakpapier of aluminiumfolie *100 gram tauge *2 eetlepels olie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en  dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

1 eetl olie 11 ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngesneden 2 stengels bleekselderij 1 wortel, grof gesneden 1 eetl chilipoeder 1 eetl oregano 1 theel gemalen komijn 2 blikken tomaat in blokjes ( 8 dl) 2,5 dl groentenbouillon 2 blikken kikkererwten (8dl) uitgelekt en afgespoeld 110 gram bulgur 1 rode paprika , grof gesneden zout peper van de molen …  Lees verder »

Top