1. Home
  2. Community
  3. bert051
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekkere vistosti.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Confit de canard of d'oie (gans) is een specialiteit in Zuidwest-Frankrijk. Het is een ouderwetse manier van conserveren, die in Frankrijk nog op grote schaal wordt toegepast. Het meest geschikt hiervoor zijn de bouten, maar je kunt ook andere delen van eend of gans konfijten. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet. Het is belangrijk dat de temperatuur daarbij niet boven de 85?C komt. Controleer dit eventueel met een temperatuurmeter. Gekonfijt vlees kun je onder vet bewaard 1 maand in de koelkast bewaren. Als je het vlees langer wilt bewaren kun je dit het beste invriezen. Voor het gebruik moet je het gekonfijte vlees nog ca. 25 minuten verwarmen in de oven op 200? C. Het vel wordt dan croquant gebakken. Ganzenvet is in potten of blikken te koop bij de goede poeliers en delicatessenwinkels. Het ganzenvet dat na het maken van confit overblijft, kun je gebruiken voor het bakken van aardappels of voor het bereiden van stoofschotels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top