1. Home
  2. Community
  3. bergie1952
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk deze zomer, savonds of smorgens lekker buiten eten, brunchen op zondag, of als we een keer geen trek hebben in warm eten savonds zo'n lekker sandwich. Eet smakelijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Hou je van witlof? En dat zijn veel mensen, dan heb ik hier nog een lekker gerecht. Dit is ook weer zo`n recept dat al heel lang in mijn "assortiment" zit Het is een ideaal recept om naar hartenlust mee te variĆ«ren. Zo kun je bijvoorbeeld, wanneer je het bij een stoofpotje eet, de ham vervangen door spekjes. Eet je het in combinatie met vis dan kun je gerookte zalmreepjes of garnaaltjes nemen in plaats van de ham. En wil je liever geen varkensvlees dan kun je kalkoen of kipreepjes gebruiken. Je ziet wel, voor ieder wat wils Ik heb het nagekeken op Smulweb, maar ik kwam niets tegen wat hier op leek. Daarom wil ik het nu heel graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

100 gr gorgonzola in kleine blokjes 2 zachte peren, geschild en in kleine blokjes 50 gr walnoten fijngehakt 12 blaadjes witlof …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variĆ«ren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Door het karameliseren komt de heerlijke smaak van de worteltjes nog beter tot zijn recht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Romige, kruidige en redelijk pittige Indonesische stoofschotel, je eet er je vingers bij op als je niet uitkijkt! Je kunt er ook nog schelpdieren - bv mosselen of St. Jacobsschelpen - in doen, maar persoonlijk zijn wij daar niet zo heel erg dol op... Hou je niet van vis, dan kun je het ook met kip maken; de bereidingstijd wordt dan wel iets langer natuurlijk.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Tonijnsalade  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1 klein blikje tonijn - 1 ui, heel fijn gesneden - 2 eetlepels fijngesneden sla - 2 eetlepels peterselie , fijngesneden - mayonaise - 1 theelepel mosterd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks
Top