1. Home
  2. Community
  3. benindekeuken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Waarom zou je ovenschotels eigenlijk alleen maar s winters eten? Zon heerlijk goudbruin korstje is midden in de zomer net zo lekker! En handig: de ingredienten bereidt u voor en tegen etenstijd hoeft de schotel alleen nog maar in de oven.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en apart varkensvleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Goed te combineren met pasta en salade. Door gebruik van de Romertopf mengen de smaken en geuren goed, maar ook in een "gewone" ovenschaal bereik je een goed resultaat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Voor een vegetarische dag is deze goed gevulde ovenschotel een aanrader. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Heerlijke malse kip in een zachte saus met paprika's …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

De combinatie van vis met gerookte zalm en groenten en kruiden maakt deze maaltijd tot een culinair feest …  Lees verder »

Hutspot anders bereid, door het bakken van de uien en wortelen krijgt de hutslpot een heerlijke smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

P.P. 400 kcal/29gE/23gV/20gKh Bereiding: 25 min (incl ontdooitijd) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

1 ui 1 gele paprika 400 gr macaroni 450 gr rundergehakt 200 gr geraspte kaas 2 el Italiaanse kruiden 200 gr erwtjes (diepvries) 1 zak Bertolli Pastasaus Mild 1 bak champignons (250 gram) 1 el Vloeibare boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lichte visschotel die wij aten bij mijn zus toen we in februari van 2010 weer even in Nederland waren. …  Lees verder »

Dit recept behoort al jaren tot de favourite ovengerechten van mijn man en kinderen. Zelfs mijn brits/canadese schoonzoon vindt het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Met lente-uitjes gevulde varkenshaas is een heerlijk hoofdgerecht dat vlug en gemakkelijk te maken is. Varkenshaas moet van binnen nog een beetje rose zijn. Voor het beste resultaat moet je het vlees tijd geven om te rusten. 3 lente-uitjes 300 gr. varkenshaas 25 gr. boter 0.1 l. slagroom 1 el. abrikozenjam 2 el. sherry, medium 1 plakje achterham 1 tl. sojasaus Zout Peper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een ovenschotel die slecht 300 kcal. per persoon bevat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

De kip wordt gegaard in een mengsel van uiensoep, room, melk en creme fraiche. Het makkelijkste recept dat er bestaat! En misschien ook wel het lekkerste!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Top