1. Home
  2. Community
  3. ben_vd
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor het deeg: 200 g. bloem; 100 g koude boter; snufje zout; 1 dl. koud water; voor de vulling:250 g prei; 250 g broccoli; 200 g gekookte ham (in dikke plakken gesneden); 4 eieren; 20 g boter, 4 dl room; 100 g geraspte belegen kaas; 1 tl zout …  Lees verder »

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Appelkruimel vlaai in combinatie met pruimen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Telkens wanneer ik dit gerecht proef, lijkt het alsof ik bij de Chinees aan tafel zit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Ik vond nog een oud maar onwijs goed recept van gistdeeg. Dit recept komt nog uit mijn opleidings tijd voor brood banket bakker. [Paul de basicchef ] De uitkomst is een oliebol die niet te vet en niet te droog is en lekker luchtig. Ik heb het recept terug gebracht tot 8 oliebollen en 8 berliner bollen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 Kg Bloem 75 Gram Gist 7,5 Deciliter Melk 5 Eieren 500 Gram vulling (krenten, rozijnen en appel) wat zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De echte!!!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

2 laurierblaadjes, 1 kilo magere runderpoulet, 2 blikjes champignons,2/3 rode paprika`s of een pot gesneden paprika`s. 6 uien, 3 goudbouillonblokjes, klein blikje tomatenpuree, flinke scheut tomatenketchup. maizena. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Echte appeltaart …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

* 150 g kipfilet * zout en versgemalen peper * 250 ml kippenbouillon (van een tablet) * 20 g boter * 20 g bloem * 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje) * 2 tl mosterd * 2 el kerrie (of naar smaak) * 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde * scheutje slagroom * 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar) …  Lees verder »

Kippenraout met bladerdeegcup …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

2 soeplepels alcoholazijn 1 soeplepel tarwebloem 100 g reuzel 1 snuifje zout 1 snuifje peper 2 blaadjes laurierblaadjes 1 kg varkenskarbonaden 50 cl licht bier (bij voorkeur Limburgs) 2 snuifjes 4 kruiden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch
Top