1. Home
  2. Community
  3. bea05pikegio
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Kroketten uit grootmoederstijd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een benadering van de lekkerste kroket / bitterbal. Genoeg voor 20 kroketten van 100 gr. of 80 bitterballen van 25 gr. Let op! Begin minimaal 12 uur van te voren aan de voorbereidingen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heel makkelijk te maken met kant-en-klaar bladerdeeg en diepvrieskroketten. …  Lees verder »

Ik ben gek op bloemkoolsoep, dus deze ga ik beslist eens proberen. …  Lees verder »

Aardappel-bloemkoolsoep met spekBron:www.C1000.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heel oud recept, altijd succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

300 gram kipfilet 250 gram mienestjes 200 gram peultjes 2 cm verse gember, geschild 1 citroen,uitgeperst 2 eetlepels pindakaas 1 eetlepel sojasaus 1 komkommer 3 bosuitjes, in ringetjes 15 gram verse koriander, alleen de blaadjes. 3 eetlepels ongezouten pinda`s,grof gehakt …  Lees verder »

Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken! Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Erwtensoep met een oosters tintje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een eenvoudige, maar smakelijke ragout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

350 g witte rijst zout 1 zakje mix voor nasi goreng à 48 g 4 el oosterse roerbakolie 1 zak uiensnippers à 175 g 1 zak Thaise roerbakgroenten à 400 g 1 bakje hamreepjes à 200 g 2½ el ketjap manis 4 scharreleieren (M) (versgemalen) peper …  Lees verder »

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke, stevige maaltijdsoep geerfd van een tante van mijn man. Helaas leeft ze niet meer maar liet ze dit gelukkig achter!! Wij beginnen de winter met deze soep op 11 november, de verjaardag van onze zoon. Het is gemakkelijk en snel en je kunt er een grote hoeveelheid van maken. Wij plezieren er elk jaar de verjaarsvisite mee. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

HEEL GESCHIKT VOOR EEN FEESTJE. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

1 jonge eend 75 gr. boter 3 uien zout en peper 2 kleine laurierbladen snufje tijm handje vol fijngehakte peterselie 1 flesje donker bier 25 gr. boter 1 eetl. bloem. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

750 g hamlappen, in blokjes gesneden 500 g uien, in halve ringen gesneden 50 g boter 1 blikje tomatenpuree 2 eetl. paprikapoeder 1 theel. karwijzaadjes 3 teentjes knoflook zout en versgemalen peper 1 eetl. azijn 500 g zuurkool 2 zoetzure augurken, fijngehakt 1 eetl. kappertjes 200 g creme fraiche maizena of allesbinder  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

2 sinaasappels - 1 kalkoen van ca. 3 1/2 kg - 250 gram boter - 6 laurierblaadjes - zout, (versgemalen) peper - 100 gram ganzenvet* - aluminiumfolie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Circa 1 kg doorregen runderstooflappen -2 flinke uien -2 teentjes knoflook -400 g champignons -2 volle eetl. bloem -zout en versgemalen peper -4 eetl. olijfolie -150 g magere spekblokjes -2 laurierblaadjes -1 theel. tijm, vers of gedroogd -0.5 l rode Bourgogne -0.25 l geconcentreerde vleesbouillon of runderfond, uit een pot of van een tablet desgewenst allesbinder -peterselie om te bestrooien  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

750 g fricandeau -1 appel in kleine blokjes -1 el kaneel -0,5 dl appelsap -30 g rozijnen -50 g boter -keukengaren  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top