1. Home
  2. Community
  3. bata4_2u
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Je waant je op de kade van een Grieks vissersdorpje met deze auberginepuree …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Roerbakgerecht met courgette, feta en pijnboompitjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Voor de polenta: 1 kop (ca. 125 gram) instantpolenta, zeezout, 3 koppen water, olijfolie, 75 gram parmezaanze kaas. Voor de roergebakken groenten: 1 grote ui, 1 kleine venkelknol, 2el. olijfolie, 4 teentjes knoflook, 150 gram (kastanje)champignons, 200 gram courgettes, 4 tomaten in vieren, 200 gram zwarte ogen bonen (1 nacht geweekt en in 30 tot 40 minuten gaargekookt), 2 tl verse gehakte tijm, 2 tl. verse gehakte rozemarijn, 1,5 dl. droge witte wijn, 1,5 dl. gezeefde tomaten, zout, vers gemalen peper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

2 bosuitjes 1/2 rode Spaanse peper 1 kippenbouillontablet 3 volle eetlepels pindakaas 1 eetlepel ketjap manis zout, peper 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander of peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

4 kopjes melk, 1 kop suiker, 1/2 eetlepel maizena, 1/2 kopje dikke room of 3 eetlepels Khoya, (blanched) Pistache noten, mespuntje saffraan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

1 kopje (blanched) amandelen, 2 kopjes suiker, sap van een halve citroen (*), 1 geprakte banaan, 1 eetlepel citroensap (**), 1 ei, 1 kop melkpoeder, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels castorsuiker, 1 kop dikke room. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Erg simpel.... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Lekkere vegetarische soep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Heerlijke, redelijk makkelijk te maken taart zonder vlees voor liefhebbers van spinazie en feta …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Kip met griekse pasta …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een egyptisch recept. gepikt uit een kinderboek. …  Lees verder »

Maastricht is er om bekend,helaas verdwijnen steeds meer bakkers die de ouderwetse vlaai kunnen bakken.Dus doen we het zelf. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Wie aan vlaai denk,denk aan Limburg,zeker de rijstevlaai die een wereldfaam geniet.Dit is welliswaar een beetje overdreven maar een beetje chauvinisme kan geen kwaad.Hier volgt het recept van de vla bodem die gebruikt wordt bij rijste vlaai. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 ltr kippenbouillon; 1 Courgette; 2 sjalotjes; knoflook; 25 gr boter; pakje verkruimelde kruidenkaas (cantadou of boursin; vers gehakte peterselie; thijm; peper en zout. …  Lees verder »

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Griekse knoflooksaus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Spinaziepie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Bakaliaros …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Griekse Fakes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top