1. Home
  2. Community
  3. basje_d_a
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

500 gr suiker, 1 1/2 dl water, 1 1/2 thl. glucose of een mespunt wijnsteenzuur. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Ghi

Ghi, geklaarde boter, wordt in de Indiase keuken veel gebruikt in plaats van olie en boter. Het wordt gemaakt door boter te ontdoen van de eiwitten en zouten, waardoor deze lang houdbaar wordt en tot hoge temperatuur verhit kan worden zonder te verbranden. Ghi geeft (althans voor de geoefende smaakpapillen) een eigen smaak aan de gerechten die ermee worden bereid. Ghi is zo onlosmakelijk verbonden met de Indiase keuken dat het de moeite loont ermee te gaan werken; het wordt al spoedig onmisbaar. Ghi is ook kant en klaar in Indiase winkels en in natuurvoedingswinkels te krijgen. Buiten de koelkast is ghi enkele maanden houdbaar, in de koelkast nog langer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

500 gram suiker 2 eetlepels cacaopoeder 1? dl melk 2 volle eetlepels bakgember of fijngesneden gekonfijte gemberbolletjes …  Lees verder »

Verrassend eenvoudig! Bereiding is 45 min. wachten 1 uur. Per 100 gram: 410 kcal. …  Lees verder »

Heerlijk en feestelijk uitziend voorgerecht. …  Lees verder »

O zo gemakkelijk en heel erg lekker! Houd wel rekening met de indik- en koeltijd. …  Lees verder »

Verrukkelijk! Bron: www.fairtrade.nl …  Lees verder »

Lekker om zo op te lepelen of bij vanille- of griesmeelpudding …  Lees verder »

Een heerlijke compote bij gebraden gevogelte, blank of rood vlees en bij gegrilleerde vis …  Lees verder »

-15 scampi's-1/2 tas sherry-sap van 1/2 citroen-3 geperste knoflookteentjes-100 gr boter-3 lepels gesneden peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

"Gateau au chocolat de George Sand". Dit recept komt uit de culinaire aantekenboeken die tussen 1830 en 1860 werden samengesteld door de romanschrijfster George Sand. Voor haar kosmopolitische kring van bezoekers vormden de maaltijden belangrijke gebeurtenissen. Ook verzamelde de schrijfster recepten tijdens haar reizen, terwijl ze ook recepten kreeg van haar Franse en buitenlandse vrienden. In de grote keuken van haar 18de-eeuws landhuis werden zowel traditionele als zeer exotische schotels bereid, waarbij George Sand vaak zelf een handje hielp. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
-

- …  Lees verder »

* 2 struikjes witlof * 2 tomaten * 2 el sour cream * 1 theelepel mosterd * 1 theelepel tomatenketchup * 2 theelepels gedroogde dille * vers gemalen peper * zout * 400 gr. gepelde Hollandse garnalen * 3 takjes peterselie …  Lees verder »

Inmiddels een topper geworden... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top