1. Home
  2. Community
  3. bardoeltje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze hartige taart was een onderdeel van het buffet dat ik onlangs maakte. De taart viel erg in de smaak. In het originele recept wordt rundergehakt of tartaar gebruikt en een pot Provencaalse tomatensaus. Ik heb kipfilet en gepelde tomaten gebruikt met eigen kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze doet het prima met sinterklaas en kerst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Nagerecht voor 8 a 10 pers;bereidingstijd: 20 min.+ minstens 6 u opstijven in de koelkast; kan de dag vooraf …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Eigen foto …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Weer eens wat anders, maar vreselijk lekker! Toch een stevige hap zo met de herfst met nog een klein vleugje zomer en makkelijk te maken. De saus is werkelijk hemels op pasta. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze week: Mild pittige kerrie soep met kip en aardappelen. Een heerlijke soep die tot z′n recht komt in deze tijd van het jaar. Je krijgt er lekker veel energie van. De smaak wordt met name eigen gemaakt door toevoeging van halfvolle en kokosmelk. Dit is 1 van de vietnamese soepen waar stokbrood bij geserveerd wordt. Mijn moeder maakte dit vaak als we een energiebommetje nodig hadden tijdens de koude dagen. Hientje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een sensationele smaak-explosie en als je van knoflook houd komt je met deze receptje aan jou trekken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 eetlepels olie; 500 gram panklare prei; 1 theelepel tijm; ? theelepel shoarmakruiden; 3 eieren; 1 dl koffieroom; 100 gram geraspte kaas; zout; peper; 4 plakjes diepvries bladerdeeg; 10 diepvries vissticks …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

50g boter of margarine mespunt zout 60g bloem 2 eieren 4 blaadjes witte gelatine 2 sinaasappelen 250 m1 slagroom 2 el suiker 1 dl vanillevla poedersuiker uit strooibus zilverpillen spuitzak met grote gladde spuitmond bakpapier …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het is weer herfst dus eten we weer anders. Er is weer volop verse prei van het land en niet duur. Prei is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Maak dit ovenschoteltje maar eens en dan weet je gelijk hoe lekker prei kan zijn. Er zit een heel arsenaal aan smaken in om zo de combi "prei, aardappels, ham" nog lekkerder te maken. Dit is een leuk bijgerecht in najaar en winter waar je alle kanten mee op kunt. Tip: Vervang de ham eens door salamisnippers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Speciaal op zoek naar een lekker curry recept zag ik op een Engelse site een recept van Jean-Christophe Novel en dat leek mij bijzonder lekker. Snel de ingrediënten in huis gehaald en aan de slag. Het was bijzonder pittig maar daar houden wij wel van. Mocht je van minder pittig houden gebruik dan minder rode peper. In het oorspronkelijke recept werd meer koriander gebruikt. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast dus wat er in dit recept staat heb ik gedaan en/of gebruikt, de hoofdbestanddelen zijn in principe hetzelfde. Veel artikelen zijn bij de Toko of Turkse/Marokkaanse supermarkt te koop. Ik heb Thaise Jasmijnrijst gebruikt maar heb je die niet of wil je die niet, gebruik dan je eigen favoriete rijst. Bij mij was deze mooie geurige rijst heel plakkerig maar ik had toch precies het recept gevolgd. Volgende keer neem ik eens Basmati. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top