1. Home
  2. Community
  3. barberin
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 scharreleieren - 1 blikje asperges - 100 gram achterham - 4 eetlepels mayonaise - 2 theelepel groene pesto - versgemalen peper - zout - 4 blaadjes kropsla - 1 eetlepel fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 uien * 1 rode paprika * 2 bakjes champignons a 250 gram * 500 gram bieflappen * 50 gram boter of margarine * 1 zakje stroganoffsaus * 1 dl gezeefde tomaten (pak) * 1 bekertje creme fraiche * zout, peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept komt ui Allerhande 12 - 2008. Mijn vader was heel erg enthousiast over de Stroganoff. Om hem niet meer te hoeven zoeken in al mijn kooktijdschriften plaats ik hem op mijn pagina, en dan kan ik hem afdrukken zodat ik de bewuste Allerhande niet volklieder tijdens het koken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

Klassieker. Vanaf de 16e eeuw speelde het geslacht Stroganoff een belangrijke rol in het Rusland van de tsaren. De Stroganoffs bezaten landgoederen, steden en fabrieken. Ook op militair terrein spraken ze een woordje mee. Op hun advies werd Siberie aan de tsaar onderworpen. Een van de graven Stroganoff leerde op een inspectiereis naar deze provincie een heerlijk vleesgerecht kennen. Terug aan het hof zette hij het de tsaar voor: "Boeuf Stroganoff" was geboren. In de loop der jaren is Boeuf Stroganoff ook buiten Rusland een geliefd gerecht geworden. Tot op de dag van vandaag staat het overal ter wereld op de kaart in restaurants en veel chef-koks hebben er hun variatie op bedacht. Hier het originele recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

1,5 kg. kruimige aardappelen zout 1 ui 1 teen knoflook 2 rode paprika's 1 dikke prei 3 eetlepels olijfolie 400 gram gekruid gehakt 500 gram zuurkool ? eetlepel paprikapoeder 1? dl. melk peper 6 eetlepels paneermeel 30 gram boter. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 g zuurkool,aardappelen, 5oo g rundergehakt,2 uien,parneermeel,boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

8 sjalotten 2 teentjes knoflook 600g sucadelappen zout versgemalen peper 30g boter 50g magere spekreepjes 1 eetlepel paprikapoeder 1⁄2 eetlepel karwijzaad 2 paprika`s (rood en groen) 1 blik tomatenblokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zo'n zalige schotel die je lekker met dit mooie weer ,voordat je naar je werk gaat alvast kan maken. Als we thuis komen hoeven we alleen het flesje rose nog te ontkurken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Bereid de jambalaya een dag van tevoren en verwarm deze als u hem wilt gebruiken in een koekenpan of in de magnetron …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

300 gram kipfilet in dobbelsteentjes, zout, peper, 40 gram boter, 400 gram voorgekookte krieltjes, 100 gram gepelde sjalotjes, 1 rode paprika in reepjes, 1 groene paprika in reepjes, 2 theelepels rozemarijn, 1 deciliter bouillon, 1? deciliter room. …  Lees verder »

Amuse …  Lees verder »

30 g boter 300 g kipfilet (scharrel), in stukjes 1 ui, gesnipperd 1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes 2 kippenbouillontabletten 2 x 500 g prei 2 el gedroogde tijm 2 el grove mosterd 1 beker slagroom (250 ml) 1 liter water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 kg aardappelen, geschild 3 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 2 theelepels gedroogde tijm 3 eieren 125 ml slagroom 150 g salami, in blokjes 150 g zachte geitenkaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 uien; 2 teentjes knoflook; 10 eetlepels olijfolie; 500 g rundergehakt; 1 blikje tomatenblokjes (netto 400 g); 1 blikje tomatenpuree (ca. 70 g); 1/2 zakje béchamelsaus (zakje 50 g); 2 1/2 dl melk; 2 aubergines; 1 eiwit; 75 g geraspte Parmezaanse kaas; zout; 2 eieren; 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Heerlijk borrelhapje. Smaakt verrukkelijk. Kan een dag van tevoren al voorbereid worden. Prima dus voor een feestje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Weinig tijd? Dit is zo gemaakt! …  Lees verder »

Knoflook-broccolisoep …  Lees verder »

1 stukje gemberwortel circa 3 cm 1 kleine steel prei 2 teentjes knoflook 1 rood Spaans pepertje 1.5 l kippenbouillon, versgetrokken, uit een pot of van tabletten 1 rode paprika 4 worteltjes 250 gram champignons 100 gram taug? 2 nestjes mihoen 2 theel. sesamolie 2 eetl. sojasaus 2 eetl. rijstwijn of droge sherry 1 eetl. citroensap Voor de balletjes: ca. 200 gram kipfilets 100 gram cashewnoten 1 eierdooier 1 theel. sambal oelek 0.5 theel. gemberpoeder 1 eetl. bloem zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Top