1. Home
  2. Community
  3. bakbolleken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een recept van Marc Wunderink souschef/patissier van het specialiteitenrestaurant "De Hoop op d'Swarte Walvis" in Zaandam, gelegen op de Zaanse Schans, het charmante Zaanse buurtje, en gevestigd in drie aaneengevoegde historische panden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

"Empanadillas de pollo", zijn heel lekker als tapa (ongeveer 40 stuks), maar als u de kip in grotere stukken laat en het varkensvlees en de pimiento in reepjes snijdt, dan kan dit recept ook heel goed dienen voor een grote pastei. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

"Tarte au fromage et pleurottes" …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

"Quiche au lard et a l'ognion" De ware quiche komt uit Lotharingen en is een Franse provinciale specialiteit die zowel de internationale gastronomie als de wereld van de voedingsmiddelen heeft veroverd; als er een Frans gerecht is dat overal ter wereld bekend is, dan is het wel de quiche. In het klassieke recept worden alleen spek, eieren en room gebruikt. De hier toegevoegde uien maken het gerecht nog smakelijker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

"Tarte fine aux poires et Roquefort, vinaigrette de Banyuls", een recept van Christian Germain, chefkok van het gastronomisch restaurant van het "Relais et chateaux" hotel "Chateau de Montreuil" in Montreuil-sur-Mer aan de "Pas de Calais". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

"Tarte a l'oignon". Dit is eveneens een recept van Jacques Begel van de Winstub "Caveau Saint-Jean" (zie ook zijn "Tarte flambee"). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

"Flammakuacha" werd traditioneel bereid in een broodoven. Men verbrande er het gesnoeide druivenhout in, duwde dit uit elkaar en bakte de taart tussen de vlammen, vandaar de naam "Vlammentaart". Hier volgt een recept van de jonge chef-kok Jacques Begel van de "Caveau Saint-Jean", een pittoreske winstub gelegen in de "vieille ville" van Colmar. Hij heeft enorm lekkere dingen zoals taartjes van krokante varkenspoot met kruiden, mousseline van kikkerbilletjes en korstpastei van geflambeerde kippenlevertjes. Hij is echter zeer gul met zijn gerechten, maar zeer gierig met zijn recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top