1. Home
  2. Community
  3. aylablokker343
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept heb ik gekregen van een indonesische kennis en is verrukkelijkkkkkkkk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

250 gr. rode linze -7 dl. water -3 chilipeper, gedroogde -1 tl. kurkuma -2 tomaten -2 centimeter gemberwortel -1 ui -2 tenen knoflook -2 el. ghee -0.5 el. currypasta -1 el. munt, verse, fijngehakte -Zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Prote?ne 40 g, vet 35 g, koolhydraten 1 0 g; voeding-vezels 2 g, cholesterol 1 1 0 mg, 2090 kj (500 kcal) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gebakken rijst met garnalen en varkensvlees KHAO PAD kun je in Thailand overal eten, in het kleinste gehucht, bij de straatventers en in restaurants van naam. Het is de bekendste en eigenlijk ook het gemakkelijkste gebakken rijstgerecht, het heeft iets weg van een nasi goreng, maar qua smaak is het duidelijk anders. Een rijstschotel die zich oneindig laat varieren want wat wilt u erin? Vis, garnalen, mosselen, groente, vruchten? Het kan, het mag. Maar vergeet in ieder geval de eieren niet, want die horen erin, zoals menige Thai je zal vertellen. En de Thai eten Khao Phad gepeperd, dus als u van scherp houdt... Hieronder nu een aangeklede Khao Phad. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Ciao , Ben jij ook zo dol op ovengerechten? Deze [url=https://stats.sendtex.com/l/bzte8q-o3za1k-cbdat2?l=[https]www.spar.be/recepten/3-kazen-pesto-lasagne[vt]utm_source[eq]Sendtex&utm_medium[eq]email&utm_campaign[eq]NL%20%7C%2020210204%20%7C%203-kazen%20pesto%20lasagne]cheesy, veggie lasagne met ricotta, feta en mozzarella is dé topfavoriet van het moment !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker als tussendoor, borrelhapje......altijd lekker  en bovendien sne en makkelijk te bereiden  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Pittige Spaanse stoofpot  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Zeker eens proberen deze lekkere pittige Japanese currytaart  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Amba wordt buiten Irak ook veel gegeten in Israël en in Libanon, in Israël hebben ze een bekend pita broodje met gegrilde aubergine, ei, tahini pasta en Irakese Amba. Dit wordt beschouwd als een van de nationale gerechten van Israël. Een vegeatrisch broodje met de echte smaken uit het Midden Oosten. Verder kan je Amba ook als saus serveren bij verschillende vlees of bbq gerechten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit is een recept uit het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Terwijl ik dit recept maakte was het guur weer en ik kreeg echt zin om dit te maken. Ik kwam tegen sluitingstijd bij de slager, de filetlappen waren op, ik heb toen schouderkarbonades genomen, hoewel ik de smaak van "been" apprecieer heb ik de tweede keer (want dit is een "blijvertje") gemaakt met uitgebeende schouderkarbonades. Toch vonden wij de eerste optie de beste. Ik zet dit recept op Smulweb precies zoals in het boek beschreven staat. De verhoudingen van dit recept klopten precies. Ik heb een fles appelsap bij AH gekocht van puur en vers appelsap (Flevo sap). Maar uiteraard is de keuze aan een ieder die misschien dit recept een keer willen maken. Tussen haakjes vermeld ik wat ik gebruikt heb. De 1e keer heb ik dit met Bramley appels gemaakt (soort moesappel) die ik had meegenomen uit Engeland. De 2e keer met Granny Smith en de 3e keer gemaakt met Goudreinet. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

2 plakken mager rookspek; 2 middelgrote uien; 2 tenen knoflook; 2 winterwortels; 2 stengels bleekselderij; olijfolie; 2 theelepels gedroogde oregano; 500 g half-om-halfgehakt; 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g); 1 bakje verse basilicum (15 g); 150 g Parmezaanse kaas; 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g); 500 ml crème fraîche; 1 grote tomaat. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Cacciatore, letterlijk jager in het Italiaans, is een maaltijd die jagers vroeger aten tijdens hun lange, gure tochten. Nu eten we cacciatore gewoon omdat het een heerlijk stevig maal is dat perfect is voor koude winterdagen.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heerlijk pittige stoofpot. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een Oosterse versie van de gekende coq-au-vin ,   pittig en vooral erg lekker !  Zeker eens proberen dit gerecht . Uiteraard serveren we hier rijst bij .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top