1. Home
  2. Community
  3. atherweijer
  4. Kookboek Art`s smulboek
Kookboek "Art`s smulboek"

Het originele recept voor deze heerlijk gekruide gehaktkroketjes vond ik op internet. Het recept had in het tijdschrift Für jeden Tag" gestaan. Het recept sprak mij erg aan en - met wat aanpassingen van mijzelf - vandaag gegeten. In één woord: heerlijk! N.B. Je kunt de kroketjes natuurlijk ook gewoon in de pan bakken. Laagje olie in de koekenpan en bakken maar. In het originele recept werd in plaats van geweekt witbrood fijngemaakte gekookte aardappelen door het gehakt gedaan, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mmmm. We hebben weer gesmuld. Iedereen kent wel de calzone. In feite een pizza, maar dan dichtgeklapt en met een royalere vulling. Dit is echt een hele hap, maar hij is snel te maken en lekkerder dan die van een Italiaan. Er zit namelijk veel meer in, dus heeft ook meer smaken en deeg is lekker krokant. Met vullingen kan je eindeloos varieren, maar deze is bijzonder rijk. Maak dus vanaf nu je eigen calzone. Hoeveelheden zijn voor 2 stuks. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Indonesisch gevulde omelet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Wij houden van ONTZETTEND lekker eten!! Een soort Spaanse Tapa waarvan de voorbereidingen maar 15 minuten zijn en de bereidingstijd ca. 20 minuten. Dus SUPER simpel!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Tzatziki volgens het recept van George Calombaris. Om een juiste dikte van de saus te creëren vindt de eerste stap (voorbereiding)een dag van te voren plaats. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit recept vond in een kookboek van Tessa Kiros. Zij is de dochter van een Finse moeder en een Cypriotische vader. Haar kookboeken zijn geweldig. Schitterende foto`s en heerlijke recepten. Ik heb ze allemaal en dit recept is een topper. Lekkerder tzatziki heb ik nog niet gegeten! Deze tzatziki blijft een paar dagen goed, dus ideaal voor een feestje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden 2 aubergines 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, grof gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetlepels rozijnen 1 eetlepel gedroogde oregano zwarte peper, versgemalen sap van 1 citroen 150 g Griekse yoghurt 1 ei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Van orgine een vulling voor Bah Pao. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit gerecht is gemakkelijk te maken zolang de rijst pas is gekookt en afgekoeld (niet ijskoud, niet te heet) en u de eieren romig houdt. Hier worden ham en krab gebruikt, sausjes van pepers en zwarte bonen, en tomatensap voor het rozerode effect. U kunt de sausjes eventueel direct door de rijst roeren in plaats van ze apart te serveren, maar dit hoort eigenlijk niet. Probeer in plaats van ham en krab eens een van de hiernaast gegeven variaties. Gebruik het gerecht als uitgangspunt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 (grote) zalmfilet 2 venkelknollen 2 tomaten 2 eetlepels zwarte olijven 50 gr gerapste parmezaanse kaas 50 gr boter 1 teentje knoflook wat oregano peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top