1. Home
  2. Community
  3. astoriany
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd. U kunt tegenwoordig nog steeds naar de voormalige marktwijk gaan en een kom gegratineerde soep bestellen bij de eerbiedwaardige Au Pied de Cochon, die blijft zorgen voor een stroom nachtvlinders die goed weten waar ze een maaltijd kunnen vinden wanneer de rest van de stad op een oor ligt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Verse tuinbonen zijn maar kort, van juni tot en met juli, verkrijgbaar. Let erop dat de bonen gaaf zijn en niet gevlekt of aangestoken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Gemakkelijk en superlekker(courgette kan ook vervangen worden door aubergine) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

De peulen van de tuinbonen lijken van fluweel. Door de bonen dubbel te doppen wordt de smaak milder en minder bitter. Vers zij tuinbonen er van mei tot half juni. Daarna diepgevroren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Toscaans gehaktbrood met pesto saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De lekkerste boterkoek! …  Lees verder »

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

* Foel roemy bi laban *Gekker kan niet, denkt de Nederlander. Maar de tuinbonenverkoper in de schilderachtige winkelwijk van Damascus roept: 'Proeven, madame?' en hij haalt zo'n vers gepeld boontje door het zout. En dan kun je niet meer weigeren. En daarna wil je niet meer weigeren. Dit tuinbonenrecept is een oosterse gewaarwording. Erbij rijst met vermicelli (roz we sjaria) serveren. Een rare combinatie? Ten eerste kleurt die lichtbruine vermicelli heel mooi tussen de rijst en ten tweede is de 'mouthfeeling' echt iets bijzonders. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch
Top