Sauce béarnaise is een saus gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van wijn, azijn, dragon en sjalotten. De saus werd vernoemd naar Béarn, de Zuid-Franse geboortestreek van Henri IV, en werd in 1836 voor het eerst gemaakt door chef Collinet, de uitvinder van de gepofte aardappelen. De saus werd daarna geserveerd tijdens de opening van het restaurant Le Pavillon Henri IV in Saint-Germain-en-Laye, niet ver van Parijs. …
Lees verder »
Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. …
Lees verder »
4 struikjes witlof,
4 gekookte aardappelen,
2 hardgekookte eieren,
100 g gekookte ham,
klontje boter,
50 g versgeraspte oude kaas,
1 pak kookroom 2 dl,
8 takjes selderij, fijngehakt,
paneermeel om te bestrooien,
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …
Lees verder »
We hebben gesmuld van deze beetgare sperziebonen met gebakken sjalotjes, knoflook en gedroogde tomaatjes. Voor het opdienen gegarneerd met wat geroosterde pijnbboompitjes en basilicum. …
Lees verder »
Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak! …
Lees verder »
Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …
Lees verder »
Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties!
Nieuwe fotos staan nu bij dit recept.
Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker! …
Lees verder »
Vegetrische pasteitjes die zowel als hoofdgerecht als voorgerecht kunnen dienen. Lekker met broccoli, kastanjechampignons en cheddar kaas. De hoeveelheden zoals beschreven gelden als hoofdgerecht.. …
Lees verder »
Een snelle, verrassende plaattaart met lekker veel paprika. Gezond, makkelijk voor te bereiden en heel goed ook mee te variëren. Gebruik bijvoorbeeld feta, in plaats van halloumi. Voor een vegetarische optie laat je de ham weg. …
Lees verder »
Wie had ooit gedacht dat één van de favoriete gerechten van kinderen, namelijk pannenkoeken, zó gezond en lekker zou kunnen zijn. Vul naar hartenlust met je favoriete groente, of bak ze met alleen wat kaas of spek. Smullen maar! …
Lees verder »
Als je broccoli wokt met knoflook en sojasaus, vindt íédereen het lekker. Bijgerecht met succes-garantie Lekker met (volkoren)rijst en gebakken zalmfilet (het gerecht is dan wel niet meer veganistisch). …
Lees verder »