1. Home
  2. Community
  3. arverhees
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Grieks vlees op spiesjes, zoals gegeten op de boot naar Zakinthos .. erg snel als de voorbereiding gedaan is. (koud ook prima te eten trouwens) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Deze kabeljauwtartaar uit het lentenummer van Smult is een perfect gerechtje voor bijvoorbeeld Pasen. Je kunt het namelijk ruim van te voren bereiden en ter plekke opmaken.  Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

2 dl. olijfolie 2 tenen knoflook 100 gram gepelde walnoten 100 gram parmazaanse kaas 2 flinke bossen verse basilicum …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

8 eidooiers 2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk 5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst 500 ml. slagroom Bodem; 500 gr. digestive biscuits 200 gr. boter, gesmolten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een traditioneel gerecht dat op 4 Juni wordt geserveerd op Eton College tijdens de picknick bij de jaarlijkse prijsuitreiking. Het is een heelijk zomers nagerecht dat heel makkelijk is te maken en waar je goed mee kunt varieren. Dit is de simpele versie. Je kunt natuurlijk ook je eigen meringues maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Heerlijk lunchgerecht, uit de Libelle. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Dit is echt lekker... en snel klaar, wat wil je nog meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Diepvries bladerdeeg 2 ons katenspek Ui 3 eieren Roomkaas Crème fraiche of slagroom Geraspte kaas Eventueel een uitgeknepen teen knoflook …  Lees verder »

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Lekker als bijgerecht bij BBQ. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Dit recept is verwijderd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

In een oud Grieks kookboek uit 1998 vond ik dit lekkere recept want had weer eens zin in een lekkere ovenschotel. Daar het recept wat rammelde (sommige dingen ontbraken zelfs) heb ik het uitgewerkt. Deze wil ik delen want was qua smaak een groot succes ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Hapje 1:Crème van zalm en pesto van raketsla Hapje 2: Glaasje met gerookte Noorse zalm Hapje 3: Guacamole met een duo van zalm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis
Top