1. Home
  2. Community
  3. arjenversluis
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

500 gram rundvlees of magere hamlappen in blokjes gesneden, 1 groot blik tomatenpuree, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pak mager rookspek van 200 gram in reepjes, 1 blikje doperwten, 2 winter wortels in stukjes, 1 groene paprika heel fijn gesneden, 3 uien gesnipperd, 1 doos champignons in plakjes, 1 1/2 liter bouillon, 25 gram boter, 1 1/2 eetlepel milde paprikapoeder, 2 teen knoflook, 4 aardappels in hele kleine stukjes gesneden, 1 theelepel cayennepeper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Heerlijk kipgerecht uit de Hongaarse keuken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

* Ameijoas a Prata *Kokkels zoals ze bereid worden aan de Costa de Prata. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

* Ameijoas na cataplana *Kruidige, geurige schotel uit de Algarve, die in een cataplana wordt bereid, maar in een gewone pan of vuurvaste schaal met sluitend deksel kan ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Een heerlijke salade voor warme dagen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Salade van paprika, komkommer, olijven en sardines …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

* Piri piri *Deze saus van rode pepers zorgt voor de scherpe smaak in pittige gerechten zoals kip piri-piri …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

* Piri-piri *Makkelijker piri-piri maken kan niet, maar je moet wel een maandje geduld hebben voor je het kunt gebruiken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

* Refogado *Dit zacht gestoofde mengsel van uien, olie en knoflook is het basisingredient voor veel Portugese gerechten en sauzen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

* Tomatada *Bijna elke Portugese kok werkt met tomatensaus; de saus wordt in het gerecht verwerkt of apart geserveerd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

* Massa de pimentao *Een erg populair ingredient om vlees, gevogelte, vis en marinade op smaak te brengen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

* Frango piri-piri *Pas op met de piri-piri! De scherpte is afhankelijk van de gebruikte pepers. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

* Peixhinos da horta *De letterlijke vertaling van de naam van dit gerecht is 'tuinvis', waarschijnlijk omdat de in beslag gefrituurde bonen op kleine vissen lijken; deze bonen worden gewoonlijk met de vingers gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

* Gaspacho alentejana *Deze gazpacho lijkt erg veel op de Spaanse versie, maar hij is wat steviger omdat er meer brood in zit …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

* Acorda al alentejana *Acordas zijn voedzame, dikke broodsoepen die gemaakt zijn van eenvoudige, goedkope ingredienten, oorspronkelijk bedoeld om de honger van boeren tijdens of na een dag hard werken te stillen. Deze acorda is de bekendste - ze is eenvoudig te bereiden, maar moet het wel hebben van een goede bouillon en goed brood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees
pao

* Pao *Portugees brood is erg lekker - stevig, knapperig en vol smaak. Het beste resultaat wordt bereikt als je ongebleekt meel gebruikt en het brood in een voorverwarmde 'baksteen' bakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

* Broa *Dit stevige brood komt uit de Minho-streek in Noord-Portugal. Soms voegt men gerste- en alfalfameel toe. Het brood is rond en plat en wordt veel bij soep gegeten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

* Sopa de salsicha *Deze stevige opwarmer komt oorspronkelijk uit de stad Chaves, die bekend is om zijn heerlijke worsten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

* Salada de tomate com queijos *De licht pittige smaak van een halfhard schapenkaasje vormt een lekker contrast met de frisse, zoete, sappige tomaten. De fijngehakte koriander maakt deze salade tot een van de lekkerste tomatensalades die ik ooit heb geproefd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

* Favas frescas em salada *Als je de knoflook even kookt, wordt de smaak milder, zodat deze salade slechts een subtiel knoflooksmaakje heeft …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees
Top