1. Home
  2. Community
  3. appalonia
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Simpel, maar indrukwekkend. Een vriendinnetje maakte dit heerlijke gerecht steeds met lamskoteletjes. Gelukkig kreeg ik het recept van haar. Met bieflappen smaakt het ook erg lekker. …  Lees verder »

4 kipfilets ? el 'raz el hanout' (kant en klaar specerijenmengsel, bij Marokkaanse winkels) 1 cm gember, fijngesneden of geraspt 1 bol knoflook, teentjes geplet ? sinaasappel, schoongeboend in stukken ? citroen, schoongeboend in stukken 1 klein kaneelstokje 1 dl kippenbouillon 1 el blanke amandelen, in stukjes 2 el olie verse koriander …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Bij de AlDI hhal je de tonijn (uit de diepvries)dus het is zeker niet te duur …  Lees verder »

Een heerlijk Marokkaanse tajine-gerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig..... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Hele lekkere kruidkoek uit het kookboek van het Nederlands Zuivelbureau Jaargetijden op schaal: een succes op verjaardagen! …  Lees verder »

Toch weer een andere variatie en erg lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met dank aan Ellen Driessen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Op en top Amerikaans barbecue recept, dat altijd smaakt ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

1 komkommer 1.5 theelepel zout 2 theelepels slaolie 2 theelepels sesamolie 1 teen knoflook 5 cm gemberwortel geraspt 75 g suiker 0.8 dl witte azijn of witte wijnazijn …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

500 gram knolselderij - 500 gram appels - 150 gram gepelde walnoten - 1 eetlepel slasaus - peper en gehakte selderij - 1 kropje radicchiosla ( rode sla)  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

175 g boter; 3 eieren; 125 g witte basterdsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 3 el koffieroom; 150 g bloem; 0.5 zakje bakpoeder; 80 g suiker; 80 g honing; 2 el koffieroom; 150 g pecannoten; 0.5 tl gemalen kaneel; 1 sinaasappel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediĆ«nten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een feestelijke variant op de wat meer bekende "apple crumble". Dit recept is erg handig om te maken als je al stoofpeertjes over hebt, of maak gewoon iets meer. …  Lees verder »

Een lekkere variatie op de klassieke stoofpeertjes is dit schitterende, warme nagerecht uit de oven. De peertjes zijn in wijn gestoofd en liggen op een bedje van kruimeldeeg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Stoofpeertjes met bessensap en rode port …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het duurt langer dan een uur omdat de rijst natuurlijk volledig af moet koelen en de deegrol voor het bakken 30 minuutjes in de koeling gaat,verder is het zo gepiept.Lekker als voor-,lunch- of buffetgerecht! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Borstplaat is een snoepgoed, gemaakt uit water of melk, suiker en een aroma, zoals vanille of cacao. Het wordt meestal gegeten in de periode rond Sinterklaas. …  Lees verder »

Malse kippeboutjes in een super BBQ saus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Boterkip uit Delhi …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas
Top