1. Home
  2. Community
  3. anonymousmagic
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Vegetarische snack uit het Midden-Oosten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

300 gram kikkererwten - - 8 bosuitjes - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1/2 eetlepel komijn - 1 eetlepel korianderpoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1/2 theelepel zout - 1/2 bosje peterselie - 1/2 bosje koriander - sesamzaad - frituurolie - pitabrood of Turks brood  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklopte eieren, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden 1/2 kopje fijngesneden selderij, 1/2 kopje fijngesneden lenteui, 1 tl komijnpoeder, 3 el tahinpasta (sesampasta) 3 el bloem, 2 tl cayennepeper, wat zwarte peper, 2 tl zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Tijdens het dagelijkse kookmomentje (is helaas niet meer) van de Smulweb Facebookpagina kwam dit recept voorbij. Dit geprobeerd en direct verkocht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Bloemkool uit de oven met een verrassend mexicaas tintje …  Lees verder »

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

1 bloemkool 0,5 ui, gesnipperd 2 tl tomatenpuree 1 el kerrie zout 1 teen verse knoflook, geperst 400 ml heet water olijfolie 0,5 fijngesneden vers pepertje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

500 gr bloemkool 4 knoflookteentjes bosje peterselie zout en vers gemalen (chili) peper olie (sesam) …  Lees verder »

Een klein tapas gerechtje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Gewoon een lekkere frisse hartige taart. Terwijl de taart in de oven staat kun je nog even de was ophangen, je kids helpen met huiswerk, de tafel dekken, hardlopen of de krant lezen! ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke hartige taart, simpel en zo klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb. …  Lees verder »

115 g poedersuiker voor de praline 30 ml water voor de praline 85 g geroosterde gehakte pecannoten voor praline 6 eiwitten voor de mousse 225 g poedersuiker voor de mousse 2 dl room voor de mousse 3 dl garderoom voor de mousse 45 g gesuikerde sinasschil voor mousse 5,7 dl melk voor roomsaus 1 gespleten vanillestokje voor de roomsaus 6 dooiers voor de roomsaus 130 g suiker voor de roomsaus schil en partjes sinaasappel voor roomsaus 2 sinaasappels voor de schil 55 g suiker voor de schil …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Wat is een quenelle? Een quenelle is een ovaalvormig bolletje. U vormt de quenelles met twee lepels uit een mousse. In dit recept wordt chocolademousse gebruikt, maar quenelles kunnen ook uit een hartige mousse worden geschept. …  Lees verder »

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met.. passievruchten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

5 eetlepels olijfolie * 2 rode uien in ringen * grofgemalen zwarte peper * 1 volle theelepel gemalen komijn * 1/2 theelepel gemalen saffraan of kurkuma * 1 theel. gemalen kaneel * 1 aubergine, overlangs doorgesneden en vervolgens in plakjes van 1 cm * 4 kleine aardappelen, in vieren * 1 grote bataat (= rode zoete aardappel), in flinke stukken * 1 rode en 1 groene paprika, zaad verwijderd, overlangs in reepjes van 1 cm gesneden * zout * 6 artisjokkenharten (vers of uit blik) * 125 gram haricots verts * 4 middelgrote tomaten, ontveld en klein gesneden * 1 eetlepel tomatenpuree * handjevol snijpeterselie, grofgehakt, plus extra ter garnering * handjevol korianderblad, grofgehakt, plus extra ter garnering * kleine handvol rozijnen * handvol gedroogde abrikozen * 85 gr ontpitte olijven * harissa of sambal om erbij te serveren * …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke herfst ovenschotel van spruitjes met gehakt in een wijnsausje onder een dekje van walnotenpuree. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekker hartig gerecht, goed voor te bereiden de dag tevoren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top