1. Home
  2. Community
  3. annieov
  4. Kookboek pompoen
Kookboek "pompoen"

Het is het eerste recept uit het Veg!etarisch RiverCottage boek dat ik heb uitgeprobeerd en het is meteen een favoriet. Lekker voor een regenachtige middag met hulp in de keuken. Iedereen doet een onderdeel en daarna lekker samen eten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

2el. Olijfolie 1 Ui gesneden 2 tenen Knoflook gesnipperd. 600gr Riblappen in stukken gesn. 1 Bl Tomatenblokjes. 150 ml Runderbouillon van tablet. 1 Kanneelstokje. 2 Th.L.gemalen komijn(djintan) 4 mooie pompoentjes of een grote van c.a.2kilo 1 bosje verse koriander grof gesneden. Peper en Zout uit de molen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Zodra het kouder wordt, krijg je vanzelf zin in dit traditioneel Amerikaans dessert vol kruiden. Houd je van de categorie rode wijn, port, amandelspijs en pepernoten? Dan hoort dit zeker in je winter repertoire. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Zeeduivel met pompoen in kokos-kerriesaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

6 eieren 200 g pompoen 1 ui 200 g champignons 2 theelepels olijfolie (extra vierge) 0.2 dl water peper 3 - 4 teentjes verse knoflook …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Het vruchtvlees van pompoen is van zichzelf heel licht zoet en daarom erg lekker in een zoet gerecht. De speelse deegrand krijg je door druppelvormige stukjes deeg op de rand te plakken. Maar er ontstaat ook een mooie rand als je de deegrand op regelmatige afstand met duim en wijsvinger samenknijpt. …  Lees verder »

Deze heerlijke snack komt oorspronkelijk uit China,maar werd later in heel Japan erg geliefd.Wordt vooral op straat,dampend heet,verkocht.Recept is voor 8 stuks. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Een echt hersftpakketje. Door de pompoen eerst te roosteren, krijg je een mooie smaak, die goed combineert met de gekarameliseerde rode ui en de champignons …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ca, 600 g of 1 kleine pompoen 2 uien,in partjes 3 el.olijfolie 1 pot sugo Isolana (pot 450 ml) 1/2 pak tuinerwten extra fijn (450 g diepvries) 300 g volkoren penne (pak 500 g) 150 g Bettine chevre frais 55+ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met dit recept voor volkoren pompoenbrood maakt u een heerlijk oranjekleurig brood met pompoen. Bereidingstijd┬▒ 20 minuten voorbereiding. ┬▒ 100 minuten rijzen. ┬▒ 45 minuten in de oven. …  Lees verder »

Stuk pompoen(butterscot), pataks curry pasta (2 el), bleekselderij, wortel, ui, 2 bouillonblokjes (kruiden/olijfolie), boter, olie, peper en zout. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Een vegetarisch recept, eenlekker voorgerecht van pompoen en kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

800 gram pompoen - 1 kopje droge kapucijners - 1 ui - 1 cl olijfolie extra vierge - 1 takje tijm - 100 gram geraspte gruyere - zout en peper - 1 takje bonenkruid - 25 gram bloem - 3 dl halfvolle melk - 2 cl zonnebloemolie - nootmuskaat  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het is herfst en de nieuwe oogst pompoenen is binnen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken waaronder bijvoorbeeld deze heerlijke pompoen/roomsoep..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een perfecte schotel om de herfst mee te beginnen. …  Lees verder »

750 g runderlappen 2 uien 1 rode peper 40 g boter of margarine zout versgemalen peper 1 theelepel gemberpoeder 2 theelepels paprikapoeder pikant 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel kaneelpoeder 1 zakje saffraandraadjes 1 courgette 500 g pompoen 1/2 zakje verse koriander (` 15 g) 10 zwarte olijven zonder pit …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Voor 6 ruime porties (maaltijdsoep) per portie: 710 KJ, 170 Kcal, 9,5 gram eiwit, 4 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd, bij gebruik olijfolie) en 24 gram koolhydraten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Butternut of kokaido-pompoen, ook wel flessenhals pompoen genoemd. 2 teentjes knoflook in kleine stukjes. takjes verse tijm. 2 el honing. 1 ons bacon. olijf olie,zeezout, citroen- peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Om heerlijke pompoenkoekjes te maken, gebruik je best de Japanse pompoen die de echte Japanse naam Hokkaido kreeg. Die is vaster van structuur dan de meer waterachtige Franse soortgenoot. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top