Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. annieov
  4. Kookboek vegetarisch
Kookboek "vegetarisch"

We gebruiken chilipoeder meestal in combinatie met andere specerijen en kruiderij om gerechten te maken. Wist je dat chilipoeder ook als een dry rub als een enkel smaakmaker gebruikt kunnen worden. Je kan door dit zelf te maken, zelf de smaak en scherpte afstemmen na eigen smaak. Ik vind pittig soms heel lekker en dan wil ik echt een chilipoeder met een kick gebruiken. Hier is een voorbeeld van zo een smaakvol en pittig chilipoeder. Meestal word chilipoeders van pepers uit het westen (Mexico enz.) gemaakt. In deze chilipoeder heb ik met pepertjes uit de oosten geëxperimenteerd. Dit geeft weer een hele andere smaak en scherpte.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

In plaats van de bekende sliertjes, maak je nu lintjes van groenten. Heel smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

De geroosterde groenten zijn een geweldige smaakexplosie, daar hoeft geen vlees bij. …  Lees verder »

Binnen een half uur op tafel en kan als bijgerecht bij een rijsttafel gegeten worden of als hoofdgerecht. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

De groente wordt als mogelijk in de schil gegrilld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Snel te maken zoet bijgerecht. Goed bij stoofschotel en wild als alternatief voor de stoofpeertjes! of juist als duo met een stoofpeertje (bij meer tijd) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Van Texel biologische shiitakes meegenomen. Daar moest iets bijzonders mee bedacht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

1 teentje knoflook 250 gr verse gemengde paddestoelen 250 gr diepvriesdoperwtjes 50 gr boter 100 gr Pancetta in plakjes 1 dl Soave 9 dl runderbouillon (van tablet) 300 gr risottorijst 50 gr geraspte Parmezaanse kaas Evt. wat extra Parmezaansa kaas om te garneren versgemalen peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

3 el arachideolie, 1 pond stevige tofu(in blokjes gesneden), 1 rode ui(in stukken), 1 rode paprika(in stukjes), 1 groene chili peper(fijngehakt), 3 teentjes knoflook(geperst), 1/3 kop heet water, 3 el witte azijn, 3 el sojasaus, 1 tl bruine suiker, 1 tl maismeel, 1 tl geplette rode chilipeper vlokken.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

LEKKER GRAPPIG!!HMMMMMMMM. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Lekker bijgeecht , weer eens iets anders dan gewone puree! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Een echte verrassing! Als je de buideltjes opensnijdt, ruik je de geurige vulling. De buideltjes kunnen pas vlak voor het bakken worden gevuld, anders wordt het deeg zacht en gaat dan scheuren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze Griekse Bietensalade is naar een traditioneel recept van de moeder van Theo. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Voor 6 ruime porties (maaltijdsoep) per portie: 710 KJ, 170 Kcal, 9,5 gram eiwit, 4 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd, bij gebruik olijfolie) en 24 gram koolhydraten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Supermakkelijk te maken,erg lekker en nogal pikant.Heerlijk op goed volkorenbrood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

400 gram spliterwten halve knolselderij in blokjes 500 gram prei, gesneden bosje bladselderij laurierblaadjes p&z 1,5 liter groentebouillon 1 aardappel in blokjes 1 ui in snippers klein blik tuinerwten vega-rookworst, warmen volgens verpakking en daarna in schijfjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een perfecte schotel om de herfst mee te beginnen. …  Lees verder »

Een zak met puntpaprika`s gekregen. En die nodigen uit om te experimenteren. Dit wordt een saus voor de tortellini. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars
Top