1. Home
  2. Community
  3. annemarie49a
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 kopjes gesneden gerookte of gebakken ham-blokjes zo fijn als je wilt. 1 / 2 kopje mayonaise 1 / 4 kopje zoete augurk fijngesneden 2 gekookte eieren, gepeld en fijngehakt 1 theelepel pittige bruine mosterd peper naar smaak zout naar smaak …  Lees verder »

Broodje van de maand! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Super lekkere taart die ik al een paar keer gemaakt heb. De taart is snel en gemakkelijk te maken. Echt een geweldig recept. In de taart zit geen bloem en geen boter. Dus met de calorieën valt het erg mee. De taart is ook de volgende dag nog heel erg lekker. Zonder de glazuur (crème) kun je de taart invriezen. Omdat de taart iets invalt bij het bakken heb ik de taart na het bakken omgedraaid (bodem naar boven). Zo krijg je een hele mooie gladde taart. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Voor het deeg * 280 ml water * 2 eetlepels olijfolie * 390 gram bloem * 1 theelepel suiker * 1/2 theelepel zout * 7 gram (1 zakje) gist Voor de vulling * Bolognesesaus voor 4 personen * 100 gram verse spinazie * 4 theelepels olijfolie * 100 gram geraspte kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zuurkool met drie soorten vlees en twee fruit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor de vulling, 200gram serranoham in smalle reepjes gesneden. 40 gram boter/40 gram bloem 2,5 dl melk 0,5 dl sherry 0,5 dl slagroom 1 eetlepels peterselie halve theelepel paprikapoeder halve theelepel nootmuskaat zout en peper naar smaak 4 blaadjes gelantine  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Makkelijk te maken voorgerecht …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijk hoofdgerecht voor kerst zoals Bert het maakte! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst. …  Lees verder »

Verzameling recepten gebruikt voor een avondje bbc. …  Lees verder »

225 gram kalfslapjes 1 ui 1 fijngeknipt bosje peterselie 15 gr boter 15 gr bloem 1 el slagroom 1 tl bouillonpoeder (of een stukje van een blokje) het sap van ¼ citroen zout peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept. …  Lees verder »

Heerlijk fris-zoete ovenschotel …  Lees verder »

* 200 g cakemeel * 200 g suiker * 2 eetl. speculaaskruiden * 200 g roomboter * 3 eieren * 50 ml. melk * 1 zakje amandelschaafsel * 100 g pepernootjes (kruidnootjes) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top