1. Home
  2. Community
  3. annelief
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Je kent het wel; je hebt lekkere trek en de winkels zijn dicht. Het overkwam mij toen ik mijn buurman Sven een toetje zag eten en mijn maag flink begon te knorren. Ik bedacht me dat ik had gezien dat ik nog een pak pannenkoekenmix had liggen, een essentieel onderdeel van de voorraadskast van een echte pannenkoekenliefhebber. De lekkerste pannenkoek die maak je met volle melk zeg ik altijd. Die volle melk had ik niet, wat een dikke pech heb je dan. Ook in buurman Sven zijn koelkast stond niet meer dan een bodempje sojamelk en alle supermarkten in de buurt waren gesloten omdat het laat op de avond was. Vanwege het wintsere weer deze week had ik eerder die dag wel een pak chocolademelk en een bus slagroom gekocht, zodat ik lekker thuis op de bank kon gaan genieten van een glas warme chocolademelk met een flinke toef slagroom er bovenop. Deze samenloop van toevalligheden bracht mij op het idee om deze keer niet gewone melk maar chocolademelk te gebruiken voor het beslag van de pannenkoeken. Uit mijn eerdere ervaringen met pannenkoeken bakken weet ik dat het toevoegen van bakpoeder aan het beslag een leuke en makkelijke truc is om dikke, luchtige pannenkoeken te krijgen en daar houd ik wel van! Een gewaagde maar geslaagde poging volgde, met een prachtig dessert als eindproduct. Deze luchtige chocoladepannenkoeken hebben een fantastische balans van de verschillende smaken en de textuur is om over naar huis te schrijven. De garnering met slagroom, karamelschenkstroop, poedersuiker, limoen en mayonaise vormen een prachtige, complementaire combinatie van ingrediënten die de chocoladepannenkoeken nog lekker maken. Ik heb zelden zo gesmuld!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Dit recept is voor ons een traditie met Oudjaar. Mijn moeder maakte het ieder jaar en nu maak ik het ook ieder jaar weer met Oudjaar. Het is simpel maar heerlijk om te serveren! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Je kunt i.p.v. hazelnoten ook amandelen of pistachenoten gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

*1 kg kip drumsticks*zout*peper*2 el boter of margarine*1 ui, fijngesneden*250 gr venkel in kleine stukjes*250 gr champignons, in plakjes*1 sinaasappel, geschild en in vieren*2 teentjes knoflook, geperst*2 el tomatenpuree*2 1/2 dl droge witte wijn*1 el gedroogde oregano*750 gr krieltjes(voorgekookt)*2 el fijngesneden verse oregano* …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit gerecht is erg lekker en gezond de groente is ,echt om eens uit te proberen. …  Lees verder »

Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus. Een lekker recept uit Koken met Eko …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Biologisch

Zoete sausen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

De gasten in dat ene Indische pension aan de Haagse Statenlaan keken er elke vrijdag verlangend naar uit: het bordje met kleine uitjes met gember. Dat kreeg je echt niet in alle Indische pensions. Ook in de Indonesische restaurants van die tijd had men er nauwelijks enige belangstelling voor. Er was echter een uitzondering: en dat was in het rijsttafelrestaurant van het eens zo fameuze Lido aan het Leidseplein in Amsterdam. Daar diende men de uitjes echter uitsluitend op wanneer men bij de rijsttafel licht bier (Pilsner) of ginger ale dronk. De laatste was toen een trendy drank en smaakte bijzonder goed bij vrijwel rijsttafelgerechten. Eerlijk gezegd is dat nog altijd zo maar men heeft het laten verdringen door droge witte wijnen en (te) jonge rode wijnen die niet altijd bij een Indonesiche maaltijd op hun plaats zijn. En wat is er mis met een glas gewoon koel water uit de kraan?. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Als ik Indonesisch kook, serveer ik altijd deze zoetzuur van komkommer er bij. Een fris onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Bereid de zoetzuur kort voor het serveren, d.w.z. niet langer dan twee uur van te voren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het heerlijke aan de bonensoep is dat je dit recept eindeloos kunt variëren. Ik maak altijd een zeer grote portie en ik gebruik steeds een andere combinatie van de ingrediënten (zowel in vlees als in groenten). Ik probeer steeds gebruik te maken van verse ingrediënten (van de markt, groenteboer en (keur)slager. De eerste dag heerlijk als maaltijdsoep, de tweede dag vaak erg lekker in combinatie met (spek)pannenkoeken met stroop (echt smullen!). Als er dan nog iets over is, wordt de rest ingevroren, om te gebruiken op een dag, waarop we geen tijd hebben om te koken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

160 gram boter *125 gram witte basterdsuiker * beetje zout * 1 eiwit * 200 gram bloem * 4 gram bakpoeder * 1 zakje vanillsuiker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In Santiago de Compostella wordt deze taart veel gegeten. Het is een simpele taart maar oh zo feestelijk als je net 1000 kilometer gelopen hebt. De taart wordt versierd met poedersuiker waar een santiago-kruis afdruk in staat, maar met een beetje creativiteit lukt het je zelf om een mooi vormpje te knippen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Dit is een recept van een romige aardappelpuree met verse kaas. Dit recept komt van Meme Bras, zij is de moeder van Michel Bras, een beroemde driesterrenkok uit de Franse streek Aubrac. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Misschien niet de moeder`s mooiste, maar zo vol van smaak, knapperig en bros dat het onmogelijk is om ze te weerstaan. Dit, natuurlijk, als je van oude kaas houdt. Ideaal voor bij de borrel, makkelijk te bereiden en de koekjes kunnen vrij lang bewaard worden in een luchtdichte trommel. …  Lees verder »

1 kg mager rundvlees 1 1/2 dl volle yoghurt 2 el zachte boter of margarine 2 tl zout 1 tl gemberpoeder 1 tl pimentpoeder 1 el geraspte verse gemberwortel 1 el garam massala(kerriemengsel, toko of zelf samen gesteld) 2 el fijngehakte verse korianderblaadjes 2 tomaten, in schijfjes 2 lente-uitjes, in dunne ringen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

225 g bloem150 g boter75 g lichtbruine basterd vulling: 2 eieren200 g lichtbruine basterd30 g bloemzout½ theelepel kaneelmespunt kruidnagelpoeder1 theelepel bakpoeder 100 g gemalen kokos100 g gehakte, ongezouten noten50 g rozijnen …  Lees verder »

Een indiaas broodje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Heerlijke Culinaire saus …  Lees verder »

Top