1. Home
  2. Community
  3. ankie43
  4. Kookboek hapjes
Kookboek "hapjes"

Deze keer met aardappel chips erin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Naar aanleiding van de kroketten voor mijn schoonvader, ook de opdracht gekregen voor nasischijven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Eieren gevuld met roomkaas, lekker en makkelijk van tevoren te maken. …  Lees verder »

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: verjaardagen. Je kunt natuurlijk bij de supermarkt een zak chips, nootjes en andere borrelhapjes kopen maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf wat lekkere snacks in elkaar draaien, salamihapje, komkommerrolletjes,wraps met pesto en kipfilet. Zo klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

De ingrediĆ«nten voor deze kippenpootjes zijn overal verkrijgbaar en niet duur. De bereiding is niet moeilijk, maar kost wel even tijd omdat je elk kippenpootje apart moet insmeren. Het resultaat is heerlijk: hartige, mals kippenboutjes, die koud ook heel lekker zijn! Bron: Volkskrant Magazine 12-06-2004 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een hele lekkere variant op het worstenbroodje. Helemaal in de winter zeer welkome snack/borrelhap! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze wraps kun je als maaltijd eten, maar snijd je een wrap in kleine stukjes dan heb je een lekker borrelhapje. …  Lees verder »

Super eenvoudig recept voor een lekkere traktatie bij een wijntje, en lekker eens iets anders dan de bladerdeeghapjes ;- D …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Heerlijk die knoflook aroma die je neus in gaat ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heel veel lekkere hartige hapjes met vlees, vis en ook vegetarisch. Waaronder kleine borrelhapjes, bladerdeeghapjes, salades, lekkere smeerseltjes. Allemaal goed voor te bereiden en bijvoorbeeld leuk voor Oudjaar. Maar natuurlijk altijd lekker voor een (verjaardags)-feestje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

250 gr zelfrijzend bakmeel 1/2 theelepel zout 100 gr koude boter enkele eetlepels koud water 250 gr mager rundergehakt 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika 1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel zout, peper 1 ei  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Argentijns

Lekker als borrel- of tapashapje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pittige balletjes voor als snack te geven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

"Tortilla de patata Jose Luis", Jose Luis is een bekende tapa-bar in Madrid, die al decenialang in de mode is en zich gespecialiseerd heeft in de wat betere en verfijndere tapa. Aan de man achter de naam, Jose Luis de Solaguren, is het langdurige succes van de bar te danken. Zijn aardappelomelet, waarvan hier het recept, is legendarisch. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Alhoewel er al gehaktbrood bij mijn recepten staat, wil ik deze toch graag toevoegen. Experimenteer met een combinatie van gemalen vlees, kruiden, vulling en smaakmakers tot je je eigen persoonlijke recept vindt - je kunt een gehaktbrood gewoon niet verpesten! Deze versie met kaas druipt letterlijk van de kaas en is heerlijk op brood. Je kunt dit mengsel ook gebruiken als vulling voor paprika's, kool, of zelfs tomaten en courgette. Van hetzelfde gehaktmengsel kun je lekkere gehaktballen maken door 1 dl jus over de gehaktballen te gieten en ze vervolgens afgedekt een uur in de oven te braden op 180 C. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top