1. Home
  2. Community
  3. ankie43
  4. Kookboek vis
Kookboek "vis"

In plaats van Dijonmosterd kun je ook Zaanse grove mosterd gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik heb nu zelf eens visburgers gemaakt en deze zijn echt de moeite waard om ze te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zalm kun je op heel veel manieren heel lekker klaar maken. Deze keer dus gekozen voor de honingmosterdroomsaus. De zalm gaat rauw in de schaal en wordt overgoten met de warme saus. Dan nog kort in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. Heerlijk als je gasten hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke kabeljauw, lekker pittig door de pesto en de rauwe ham. De vis gaat rauw in de oven, dus snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Superstoofschotel van alleen maar lekkere ingrediënten, dan kan het bijna niet fout he. Wij hebben er kabeljauwfilet voor gebruikt, maar je kunt hiervoor elke stevige witvisfilet gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Beurré blanc is een klassieke saus uit Frankrijk. De saus wordt gemaakt op basis van roomboter, witte wijn en wijnazijn. Een heerlijke combinatie met een lekker stukje vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Pakjesavond kan het hele jaar door !! Maak voor iedereen aan tafel een eigen vispakketje naar eigen smaak !!. Zet met een viltstift de initialen op het folie !!! Folie, gevuld met vis, groenten en kruiden naar persoonlijke smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Makkelijk, snel klaar en heerlijk met wat brood er bij om te dippen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dit is echt een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Snel klaar, niet moeilijk en kan meteen de oven in. En de baktijd is maar 30 min.(15 min. op electrisch en 15 min op hetelucht), ideaal als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Heelijk vis recept om je vingers bij af te likken.... kijk ook eens op mijn persoonlijke site https://www.puur-eten-leven.nl/ of volg mij via instagram of word lid van de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/1758505571082933/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Deze verrukkelijke pittige kabeljauw wordt heel langzaam gegaard in de oven.nHierdoor blijft de kabeljauw (of andere dikke witvis heerlijk sappig. De smaak blijft hierdoor veel beter bewaard. De ovenschotel is dan al verwarmd samen met het voorverwarmen van de oven. De pittige olijfolie wordt over de vis gegoten en de vis gaat voor een half uurtje in de oven. Vis voor de echte visliefhebber. Kan niet missen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Caprese is de Italiaanse naam van een voorgerecht met tomaten, mozzarella en basilicum, Dat had ik allemaal in huis en ik had ook nog een bakje basilicumpesto in de koelkast en wat Parmaham die eigenlijk op moest. Zo ontstond mijn lekker Visfilet Caprese met een kabeljauwhaasje, maar je kunt hiervoor elke soort witvis gebruiken. Hou dan wel de oventijd in de gaten, want mijn haasje was dik, dus bij een dunner stuk vis een kortere oventijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Eenvoudig te bereiden, met verse ingrediënten. Een combinatie van zalm en kabeljauw en/of andere stevige witvis is hiervoor erg lekker. Je kunt natuurlijk ook nog wat grote garnalen toevoegen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Heerlijk, zo'n zalmpakketje met groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans
Top