1. Home
  2. Community
  3. ankie43
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

Een heerlijke klassieke ovenschotel uit Frankrijk. Je kunt er diverse groentes voor gebruiken, en doorbovenop een heerlijke zelfgemaakte aardappelpuree.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hartige sperciebonen in ham of spek gedraaid (rolletjes). Leuk om te zien, lekker, leuk om te serveren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is onze favoriete ovenschotel met zuurkool. …  Lees verder »

Ik heb deze schotel gemaakt met groenten die ik over had van de vorige dag. Ik had de spaanse runderstoofschotel van Wilmie Willemse gemaakt die overheerlijk was. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zo lust iedereen wel spritjes. Roergebakken met spekreepjes, champignons, ui en knoflook. En lekker gekruid met wat sambal, kerriepoeder en zoete chilisaus. Je kunt de spruitjes gewokt als bijgerecht eten of afgedekt met aardappelpuree als ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Smaakvolle ovenschotel, lekker in combinatie met rode kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke romige hutspot met ertussen een laag pittig "Oosters" gekruid gehakt. We vonden dit heerlijk. Deze hutspot kun je ruim tevoren maken en dan in de oven voor lekkere knapperige laag gesmolten kaas òf - als je niet van kaas houdt- een knapperig laagje van paneermeel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mac 'n cheese: Amerikaanse macaroni met kaas. Heel simpel dus. Ik was aan het surfen op internet en kwam een dergelijk recept tegen. Ik heb er echter zoveel toegevoegd dat het een eigen recept is geworden. In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gewone kipfilet gebruiken. Die moet je echter vooraf bakken. De gerookte kipfilet kan zo in de schaal. Mijn man vond het heerlijk en gaf aan dat hij dit wel vaker wilde eten. Lekker gemakkelijk als je een keer weinig tijd hebt. Je kunt de schotel ook hel goed voorbereiden. Ik had geen gewone elleboogjesmacaroni in huis en heb deze keer een andere pasta gebruikt. Is natuurlijk net zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Dit keer eens geen ovenschotel met een kaaskorstje maar met een korstje van seroendeng. De ovenschotel zelf bestaat uit beetgaar voorgekookte sperziebonen, pittig aziatisch gekruid gehakt, wat blokjes appel en gebakken uien. Ik las een dergelijk recept op internet en heb er vervolgens mijn eigen draai aangegeven. Wij vonden dit een heerlijke ovenschotel. Weer eens heel iets anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een leuke manier om bloemkool eens anders te maken. Gehakt kan varieren, varkens, kalfs, runds, de laatste niet te mager anders wordt het te droog. Kan naar eigen smaak gekruid worden, soms doe ik er een zakje nasi- of bami kruiden door. De saus kan varieren waar je toevallig zin in hebt of welke ingredienten je wilt opmaken. Soms heb ik restjes saus, pepersaus of kerriesaus. Hoe je het maakt het is altijd lekker. Voor het wat gemakkelijker maken om het gehakt over de bloemkool te doen ga ik als volgt te werk: Ik doe een plastic of glazen kom, die groot genoeg is voor de bloemkool met gehakt, invetten met olie. Dan druk ik het gehakt in die kom bodem en zijkanten tot aan de rand, leg er de gekookte bloemkool in, maak met een spatula even wat los aan de zijkanten, leg een groot bord erop en keer het hele zaakje om. Druk het gehakt nog eens mooi om de bloemkool heen en zet hem in de ovenschotel en dan in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Verwijderen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Hier het favoriete recept van mijn zoon Thomas, wat hij dan ook zelf maakt.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pittig Smullen van deze met oa kip gevulde tortillawraps overgoten met een hete tomatensaus en gegratineerd in de oven. Dit is lekker!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Argentijns

We blijven nog even in het thema snelle recepten! Deze lekkere goulash hft weinig voorbereiding nodig, de rest van de tijd moet het gerecht in de oven! Eigenlijk ideaal om op een gezellig zondag thuis klaar te maken! En je kan dan ook meteen vrienden of familie uitnodigen! Hier was het alleszins een succes!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

De aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (Helianthus tuberosus) is een soort uit het geslacht Helianthus die als vaste plant wordt gekweekt. Maar belangrijker is dat deze erg lekker is en eenvoudig te bereiden. Zelf dacht ik dat het een soort aardappel is, maar nee... het is een groente soort (knol). En een die absoluut tot mijn favorieten behoort. Waar smaakt het naar? Aardperen... Het heeft iets nootachtigs, zoetig en heeft een stevige structuur... Probeer het, en je weet het!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel van aardappel, aubergine, paprika worst en speklappen. Toevallig ontstaan bij het samenvoegen van kliekjes door mijn keukenprins. Doordat alles in een schaal word gebakken nemen de aardappelen en groente alle heerlijke vlees en kruidensmaken op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top