1. Home
  2. Community
  3. ankie43
  4. Kookboek pasta
Kookboek "pasta "

Mijn eigen recept, maar  wel geïnspireerd door dekip stroganoff van smulweblid martien22 en de internetsite van keukenliefde.nl.  Echt genoten van deze heerlijke macaronischotel met gehakt, spekreepjes, champignons en paprika in een heerlijke saus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

In plaats van lintmacaroni kun je heel goed spaghetti gebruiken. De combinatie cantharellen en chorizo smaakte prima. Weer eens een andere pasta dan gebruikelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Garneer de pasta met basilicumblaadjes en verse geraspte pecorino-kaas bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast. We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle. De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik wilde m'n koelkast weer leegmaken en kwam weer het een en ander tegen, dus maar een maaltje in elkaar geflanst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om Bolognesesaus te maken. Zo krijg je dus vanzelf ontelbare recepten. Normaal gesproken maak ik het zelf altijd gewoon uit de losse pols. Maar nu heb ik het eindelijk toch maar eens een keertje opgeschreven.  Dit zijn toch wel de basis ingrediënten die ik meestal gebruik. Vaak ligt het er ook een beetje aan wat ik in huis heb en wat er voorhanden is in de tijd van het jaar. Ik varieer wel eens met paprika, courgette e.d. Ik gebruik ook een vele grotere hoeveelheid groenten dan in de meeste originele recepten het geval is. Zodoende is dit comfort food toch nog een gezonde maaltijd. Enne . . . .  goed werk heeft tijd nodig dus laat de saus minstens 1 uur zachtjes pruttelen. Dit komt de smaak echt wel ten goede. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

pasta is mijn meest favoriete eten en dan vooral deze overheerlijke pasta. Heerlijk met kipfilet, gedroogde tomaatjes, rode pesto, champignons en paprika. Je eet je vingers er (bijna ) bij op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is de macaroni die mijn man het liefste eet. Super eenvoudig en lekker. Als je weinig tijd hebt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik zelf bedacht. Ik had nog een puntpaprika, een stuk chorizo en een stuk parmezaanse kaas. Ook een geopend pakje gezeefde tomaten. De koelkast "leeg koken" was nog nooit zo lekker ;P …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Macaroni met nasikruiden, sambal en ketjap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een recept dat mijn moeder vroeger altijd maakte, waar ik dol op was (en nog steeds ben) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een TOP-recept in onze familie. Een zelf bedachte variatie op een een recept wat ooit eens in een tijdschrift stond. De pastasaus is overheerlijk en supersnel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond dit zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met vis en een lekker stukje gebraden vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top