1. Home
  2. Community
  3. amandelboom
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De cruesli geeft extra 'bite' aan het gebak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Deze sandwich is door de mosterd en rookvlees lekker pittig, en door de mayonaise en ei lekker romig. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Voorgerecht van Zeeuws Kerstmenu. Door de puree van gebakken ui, krijgen de oesters een zoetachtige smaak. Zilt en Zoet, perfecte combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik wilde bij mijn Hongaarse zuurkool, hier de link; Hongaarse-zuurkool een saus maken die niet uit een pakje komt. (je weet dan in ieder geval wat erin zit) Ik heb dit `Jachtsaus` genoemd maar dat is maar een naam want het is een zelfverzonnen recept. In een oorspronkelijke jachtsaus zit bij mijn weten geen bloem omdat het een heldere saus is. In dit recept is bloem verwerkt omdat de groenten in de Hongaarse zuurkool vrij veel vocht bevatten en helderheid is hier niet van belang omdat de saus verwerkt wordt in de ovenschotel. Champignons (behalve wat gedroogde) zitten niet in deze saus omdat ze al in de ovenschotel verwerkt zijn. Deze saus smaakt heerlijk door de Hongaarse zuurkool ovenschotel. Wil je deze saus bij een ander gerecht maken? Smoor dan 1 bakje kastanjechampignons met de ui en de paprika en volg verder dit recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

300 g gekookte mosselen 4 lente-uitjes 1 klein vers rood pepertje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel limoen- of citroensap 2 eetlepels fijngehakte koriander zout 100 g zachte boter 50 g paneermeel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Dit is een gerecht wat hele hoge punten scoort in mijn restaurant en het is zeker een leuk en verrassend soepje om te maken voor vrienden of familie (als je tenminste een rookoventje hebt) het is net ff weer iets anders …  Lees verder »

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

1 l groentebouillon 1/2 envelopje saffraan 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl gemalen kardemom sap van 1/2 citroen 250 g amandelen, goudbruin geroosterd, grof gehakt 1/2 bosje koriander, fijngehakt 1/2 madam jeanette, zaadjes verwijderd, in fijne reepjes 4 plakken dun gesneden brood (bijv. Turks) olijfolie extra vergine zeezout witte peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Recept komt uit nest …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Courgettes zijn natuurlijk al heerlijk van smaak, de amandelen passen er heel goed bij. Prima bijgerecht!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

250 gr wortelen, zeer fijn gehakt 200 gr amandelen, zonder vlies, fijngehakt 1 volle eetlepel zelfrijzend bakmeel 4 eierdooiers, 4 eiwitten, stijfgelagen snufje zout 250 gr suiker of 200 gr honing rasp van een ekocitroen en sinaasappel bloem of gerapte beschuit handvol pijnboompitten 5 amandelen met vlies, 5 amandelen zonder vlies  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze muffins zijn lekker als een amuse of als borrelhapje. Het zijn hartige muffins. Een likje pruimen of andere soort chutney maakt het helemaal compleet maar is ook lekker zonder. De schapenkaas kun je vervangen door een andere zoetpittige kaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Lekkere muffins waar, je raad het al, wortel in zit. Ze zijn heerlijk luchtig en kunt ze naar believen met of zonder toevoeging van jam bakken (en dus hierdoor meer of minder zoet maken). …  Lees verder »

Gebruik de pitten van de pompoen voor dit speltbroodje met pompoenpitten …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Pittige gebakken mosselen op een bedje van kort gewokte lamsoor …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Hacheerecept uit Wijk aan duin (nu onderdeel van Beverwijk). Vroeger werd de saus gebonden met brood. Hier kun je aan zien dat dit nog een origineel recept is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top