1. Home
  2. Community
  3. alleybassey
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 dl. wijn, rode 1 dl. port, rode 1 el. diksap 50 gr. geitenkaas, Hollandse 50 gr. kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+ 50 gr. komijnekaas 50 gr. bluefort 4 kleine triomphe de viennes, rijpe Rucola Rettich …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Snel te maken hoofdgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

150 gram zalmfilet 150 gram garnalen 300 gram kabeljauwfilet 150 gram kleine champignons 1 eetlepel gehakte kervel mespunt fijne mosterd 1 prei 2 sjalotten 1 blaadje laurier mespunt oregano 1 dl droge witte wijn 250 ml slagroom 20 gram boter of margarine 2 dl visbouillon zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

400 gram gerookte palingfilet 1 kleine stevige zure appel 10 sprietjes bieslook halve sinaasappel 1-2 eetlepels medium dry sherry of witte wijn 1 bekertje zure room 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

100 gram gerookte palingfilet stuk komkommer 3 eetlepels yoghurtmayonaise 1 eetlepel milde (Zaanse) mosterd 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries van Dar├ęgal) 2 meergranen pistoletjes 4 blaadjes lollo rosso of kropsla …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

2 uien 600 gr. kippenlever 50 gr. spek, mager, gerookt 2 el. olie 2 tl. sambal oelek 1 tl. ketoembar 1 tl. koriander, gedroogde 1 tl. gemberpoeder 1 tl. djinten 1 tl. suiker Peper 1 zakje santen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Griekse knoflooksaus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Ovenschotel met garnalen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

* 2 zakken rucola (sla, a 75 g) * 3 el olijfolie extra vierge * 2 peren * 200 g Pecorino (kaas) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

De smaak van limoen, familie van de citroen, is delicaat, exotisch en herinnert aan de zomerse nasmaak van Mexicaanse cocktails. In de keuken wordt de limoen wel in plaats van de citroen gebruikt omdat de limoen delicater is, en minder zuur. Marineer de kip in het sap van verse limoenen, bak de kip en serveer het gerecht met basmati-rijst: een exotisch gerecht dat doet verlangen naar de zomer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het is nog steeds volop zomer, Heerlijk! Krijg je gezellige zomergasten ...laat ze dan mee-eten op het terras! De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voor 10 tot 15 personen. Ben je met minder mensen, dan kun je natuurlijk gewoon de hoeveelheden aanpassen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een super sandwich, om als hoofdgerecht te eten. …  Lees verder »

Van mijn vriendinnetje gekregen, zalig! Beetje aangepast naar mijn eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top