1. Home
  2. Community
  3. alijda
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Lekkere stoofschotel bereid in de slowcooker.Maar kan natuurlijk ook op gas ...enz... Maar dan natuurlijk lekker een paar uurtjes stoven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke eenvoudige kip-stoofschotel met rozemarijn. Weinig ingredi√ęnten maar o zo lekker! N.B. In plaats van kippenpoten kun je (misschien nog lekkerder) kipdijfilet gebruiken. Kipdijfilet is zonder vel en zonder bot, maar veel lekkerder van smaak dan kipfilet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke ‚€úMongolian beef‚€Ě uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

Hollandse snert, goed gevuld …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eenvoudig gerecht die altijd lukt. Met een snelkookpan binnen een uurtje op tafel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Uit de BK Snelkookpan: Rendang van rundvlees en kokos …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

400 gr. sukadelappen, 5 uien 1 gedroogd rood pepertje 1 laurierblaadje 4 kruidnagelen 1 teen knoflook peper en zout naar smaak 1/2 theelepel kaneel olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker snel klaar in de snelkookpan, maar laat wel eerst een nacht marineren …  Lees verder »

500 gram spliterwten 500 gram varkensribbetjes vleesbouillonblokjes voor 3 liter bouillon 2 speklappen 1 middelgrote knolselderij (circa 600 gram) met blad (zie Tip) een scheutje azijn of citroensap 2 stelen prei (500 gram) 500 gram aardappels (3 flinke grote) 1 rookworst peper, zout, maggi donker roggebrood (eventueel besmeerd met boter of margarine) alleen voor de snelkookpan: 2 eetlepels olie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

750g sucadevlees (runderstoofvlees) 4 el olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie) 3 uien, fijn gesneden 3 √† 4 (evt. m√©√©r!) tenen knof 1 el ketoembar (korianderzaad) 2 tl djinten (komijn) 4 - 5 kemirie-noten, geraspt of fijngehakt ¬Ĺ tl trassi (of 2 tl nam pla, lichte Thai fish sauce) 1 el sambal 4 cengkeh (kruidnagels) heel 3 el ketjap manis 2 el gula jawa (palmstroop, of palmsuiker, evt. bruine suiker) 2 cm stukje laos (galangawortel) 2 cm stukje djah√© (gemberwortel) 6 - 8 verse djeroek poeroet-blaadjes (limoenblaadjes) 2 - 3 stengels sereh (citroengras) 500ml santen (dikke kokosmelk) 1 tl zout (bij voorkeur grof zeezout) + evt. lombokjes naar smaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De basis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor 4 pers.(snelkookpan 30 min.). van "vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Stoofvlees zoals mijn grootmoeder het honderd jaar gelden reeds maakte …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Deze erwtensoep maak je in een handomdraai, dankzij de snelkookpan. Het recept is van mijn moeder, zij maakt het al zo lang als ik me kan herinneren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk runder stoofpotje met peperkoek. Geserveerd met frietjes en zelfgemaakte warme appelmoes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke hache gestoofd in bier en afgemaakt met kwaliteit ontbijtkoek. Een winterse, winderige kost. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top