1. Home
  2. Community
  3. alijda
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hollandse snert, goed gevuld …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eenvoudig gerecht die altijd lukt. Met een snelkookpan binnen een uurtje op tafel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Uit de BK Snelkookpan: Rendang van rundvlees en kokos …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

400 gr. sukadelappen, 5 uien 1 gedroogd rood pepertje 1 laurierblaadje 4 kruidnagelen 1 teen knoflook peper en zout naar smaak 1/2 theelepel kaneel olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker snel klaar in de snelkookpan, maar laat wel eerst een nacht marineren …  Lees verder »

500 gram spliterwten 500 gram varkensribbetjes vleesbouillonblokjes voor 3 liter bouillon 2 speklappen 1 middelgrote knolselderij (circa 600 gram) met blad (zie Tip) een scheutje azijn of citroensap 2 stelen prei (500 gram) 500 gram aardappels (3 flinke grote) 1 rookworst peper, zout, maggi donker roggebrood (eventueel besmeerd met boter of margarine) alleen voor de snelkookpan: 2 eetlepels olie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

750g sucadevlees (runderstoofvlees) 4 el olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie) 3 uien, fijn gesneden 3 à 4 (evt. méér!) tenen knof 1 el ketoembar (korianderzaad) 2 tl djinten (komijn) 4 - 5 kemirie-noten, geraspt of fijngehakt ½ tl trassi (of 2 tl nam pla, lichte Thai fish sauce) 1 el sambal 4 cengkeh (kruidnagels) heel 3 el ketjap manis 2 el gula jawa (palmstroop, of palmsuiker, evt. bruine suiker) 2 cm stukje laos (galangawortel) 2 cm stukje djahé (gemberwortel) 6 - 8 verse djeroek poeroet-blaadjes (limoenblaadjes) 2 - 3 stengels sereh (citroengras) 500ml santen (dikke kokosmelk) 1 tl zout (bij voorkeur grof zeezout) + evt. lombokjes naar smaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De basis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor 4 pers.(snelkookpan 30 min.). van "vifke" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Stoofvlees zoals mijn grootmoeder het honderd jaar gelden reeds maakte …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Deze erwtensoep maak je in een handomdraai, dankzij de snelkookpan. Het recept is van mijn moeder, zij maakt het al zo lang als ik me kan herinneren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk runder stoofpotje met peperkoek. Geserveerd met frietjes en zelfgemaakte warme appelmoes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke hache gestoofd in bier en afgemaakt met kwaliteit ontbijtkoek. Een winterse, winderige kost. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Ouderwetse hachee, zoals ik hem bij mijn moeder kreeg …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en makkelijk te maken Indisch gerecht dat jong en oud smaakt. Maak het dubbele recept en vries het in voor later. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, heb je de tijd of een snelkookpan dan neem je runderlappen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Snel te bereiden draadjesvlees m.b.v. de snelkookpan. Een eenvoudige bereiding met slechts peper, zout, knoflook en fijne Franse mosterd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een beproefd recept dat door de jaren heen regelmatig gemaakt wordt en door iedereen zeer gewaardeerd wordt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Ik had dit recept ook "Ouderwets lekker draadjesvlees" kunnen noemen. Ik gebruik een snelkookpan omdat ik het resultaat eigenlijk altijd lekkerder vind dan gewoon gestoofd. Voor het goed stoven van rundvlees heb je eigenlijk een petroleumstel nodig. Mijn gasfornuis kan met geen mogelijkheid zo laag worden afgesteld dat het vlees echt suddert. Af en toe een bubbel, en vooral niet koken!!! A stew boiled is a stew spoiled! Resultaat hard en taai vlees. Gelukkig is er die snelkookpan. De temperatuur binnen loopt op tot zo'n 120 graden, dan ben je het kookpunt dus eigenlijk alweer voorbij en zit je al op stoom. Door de hoge druk binnenin wordt het vocht in het vlees gehouden en blijft dus botermals, zelfs als je wat minder excellent vlees gebruikt. Bovendien bereik je een tijdsbesparing van zo'n vier uur. Nog een tip voor botermals vlees: Haal het vlees bijtijds uit de koeling. Vlees houdt er niet van om zo hup vanuit de kou in de hete boter te glijden. Het schrikt en krimpt in elkaar en zeg nou zelf, dat zou jij toch ook doen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top