1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Voorgerechten
Kookboek "Voorgerechten"
Hier komen mijn favoriete voorgerechten te staan ik moet er nog meer opzetten

Een echt Engels voorgerechtje, dat vooral in de jaren zestig populair was. Bron - De Engelse Country keuken- …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem 2 kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto!Dan heb je een zalig voorgerecht. Dat kan niet missen. Het was overheerlijk met onze warme broodjes als lunchgerecht. Maar ook als voorgerecht een topper bij een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is echt een heerlijk voorgerecht en ook heel goed te gebruiken bij een Kerstdiner of gewoon een gezellig etentje voor vrienden enz. Het recept is bovendien heel gemakkelijk te maken. Je kan dit recept makkelijk verminderen of vermeerderen zodat het geschikt is voor het aantal personen die je te gast krijgt. Vorige week (december 2011) weer eens gemaakt en nu staan er foto`s bij. Ik heb het dit keer voor 4 personen gemaakt, tussen haakjes staat hoeveel ik gebruikt heb voor 4 personen. De slagroom met een vork iets dikker geklopt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit voorgerecht is echt een topper en een van mijn favoriete voorgerechten! Het is een gemakkelijk recept en kan al in de ochtend of een dag van te voren worden gemaakt. Ik proefde dit (lang geleden) voor het eerst bij onze Engelse vrienden in Nottingham, kreeg het recept, en ik maak het nog steeds met plezier. Zij vertelden mij dat het een befaamd recept is van Nicolas Tinne de chef-kok en eigenaar van het Ierse restaurant `Snaffles`vandaar de naam `Snaffles mousse` en zoals ik al schreef het is bijzonder lekker. Het grappige is dat de meeste mensen niet snel de ingrediënten kunnen raden die in dit recept zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een Barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een supersimpel voorgerecht OF bijgerecht ooit gekregen van mijn vriendin Nel. Bovendien is het een slankrecept en zal ook in de smaak vallen bij  de barbecue of als voorgerecht bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit lekkere voorgerecht heb ik al vele keren gemaakt en gemakkelijk te maken. Het is eens een "ander dan anders" gerecht. Er zit geen vlees is dus is het ook geschikt voor vegetariërs. (en de niet vegetariërs genieten mee!) Heb je toch zin in vlees? Doe er dan wat kleine ham of kipblokjes in. De smaak is lekker fris een beetje pittig en heerlijk licht. Vandaag (16.12.2011) weer eens gemaakt maar nu voor ons twee. Gewoon de ingrediënten door twee gedeeld en ik heb nu foto`s bij dit recept geplaatst. Ik had geen mooie malse sla in huis dus heb (zie foto) ijsbergsla gebruikt maar met de gewone sla staat het mooier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Dit is echt een heerlijk voorgerecht en ook heel goed te gebruiken bij een Kerstdiner of gewoon een gezellig etentje voor vrienden enz. Het recept is bovendien heel gemakkelijk te maken. Je kan dit recept makkelijk verminderen of vermeerderen zodat het geschikt is voor het aantal personen die je te gast krijgt. Vorige week (december 2011) weer eens gemaakt en nu staan er foto`s bij. Ik heb het dit keer voor 4 personen gemaakt, tussen haakjes staat hoeveel ik gebruikt heb voor 4 personen. De slagroom met een vork iets dikker geklopt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit voorgerecht is echt een topper en een van mijn favoriete voorgerechten! Het is een gemakkelijk recept en kan al in de ochtend of een dag van te voren worden gemaakt. Ik proefde dit (lang geleden) voor het eerst bij onze Engelse vrienden in Nottingham, kreeg het recept, en ik maak het nog steeds met plezier. Zij vertelden mij dat het een befaamd recept is van Nicolas Tinne de chef-kok en eigenaar van het Ierse restaurant `Snaffles`vandaar de naam `Snaffles mousse` en zoals ik al schreef het is bijzonder lekker. Het grappige is dat de meeste mensen niet snel de ingrediënten kunnen raden die in dit recept zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een Barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijke salade en ik heb hem al vele keren gemaakt. Lekker voorgerecht, bijgerecht of bij de barbecue. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept ooit gevonden bij A.H. in de receptenbak. Het is heerlijk en geschikt voor Vegetariërs. Bij de barbecue smaakt dit ook heerlijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar. Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen. Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen. Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit lekkere voorgerecht heb ik al vele keren gemaakt en gemakkelijk te maken. Het is eens een "ander dan anders" gerecht. Er zit geen vlees is dus is het ook geschikt voor vegetariërs. (en de niet vegetariërs genieten mee!) Heb je toch zin in vlees? Doe er dan wat kleine ham of kipblokjes in. De smaak is lekker fris een beetje pittig en heerlijk licht. Vandaag (16.12.2011) weer eens gemaakt maar nu voor ons twee. Gewoon de ingrediënten door twee gedeeld en ik heb nu foto`s bij dit recept geplaatst. Ik had geen mooie malse sla in huis dus heb (zie foto) ijsbergsla gebruikt maar met de gewone sla staat het mooier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Dit recept kreeg ik van mijn dochter, het is een verrassend lekkere soep,een soep zonder vlees. Als je het kippenbouillontablet vervangt door een kruidenbouillon is deze soep ook geschikt voor vegetariërs. De soep is snel klaar en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top