1. Home
 2. Community
 3. alidada
 4. Kookboek Gehakt
Kookboek "Gehakt"

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten. (Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Mexicaans

Ik kreeg als kerstcadeautje van Petra Wiggers een Zuid-Afrikaans boekje met allemaal jeugd-herinnering-recepten en dus recepten die voor mij duidelijk herkenbaar zijn. En na alle grof geweld met Kerstdiner en Nieuwjaarsdiner, oliebollen enz. had ik vandaagĀ gewoon zin in een lekkere gehaktballetje. ā€œbackt to normalā€. (lekker Kaap Maleis eten vanavond. Petra nog bedankt voor deze leuke attentie! …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Afrikaans

Probeer het eens met andere bonen (witte,zwarte of rode) want die smaken ook lekker! Ā Dit is een makkelijk gerecht en zo pittig te maken als je zelf wilt. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieĆ«n per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Multi-cultureel

Dit is eigenlijk een recept om gehaktballen luchtig te maken. Geen bijzonder recept dus maar zo maakte mijn vader ze en daarom zet ik dit maar eens op smulweb omdat het heerlijke luchtige ballen zijn. Ik heb het internet `afgespeurd` kooksites bekeken maar nergens iets dergelijks kunnen ontdekken. Mijn vader gebruikte zover ik weet geen olijfolie (doe ik wel) maar gewoon boter (of braadboter) ik kan het niet meer vragen helaas, maar dat vermoed ik dus. Ook waren zijn ballen niet bijzonder gekruid ik weet dat hij grove mosterd en gewoon peper, zout en wat nootmuskaat raspte meer niet. Uiteraard kan je de ballen geheel naar eigen smaak kruiden want ik wissel ook vaak met kruiden. Ik maak ze dit keer zoals mijn vader ze maakte en dat is met die `vreemde vulling`. Geen paneermeel, brood of wat anders maar namelijk met de basis van een roux (zonder vloeistof) toegevoegd aan de vulling. Ik had 800 gram gehakt,heb je minder pas dan de hoeveelheid bloem/boter voor de vulling aan …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Dit kost even wat voorbereiding maar het is alle moeite waard want het is zoo... lekker . Ik heb dit gerecht al vele keren gemaakt dus het is een beproefd recept en vrienden/familie enz vinden het heerlijk. Je kan dit van te voren maken en invriezen, maak dan de balletjes tot het *.Maak de saus tot het *.en vries ze apart in. Als je dan het gerecht wilt maken heb je alleen de rest van de handelingen te doen. Als je de balletjes samen met de saus invriest is het niet zo lekker ( dat vinden wij, want de balletjes worden dan zo slap). Dus vries ik de balletjes en saus apart in. …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Engels

Dit is een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten` Onder de titel staat; `Traditioneel maar met een frisse munttoets` In het boek staat; `serveer met pasta met blaadjes basilicum` ik heb wel de pasta maar geen basilicum gebruikt. Het stond niet bij de ingrediĆ«nten en mijn plantje had ik net gebruikt voor pesto. De pasta stond trouwens ook niet bij de ingrediĆ«nten maar pasta heb ik altijd in huis. Ik heb geen kilo gehakt genomen maar 500 gram gemengd gehakt. Het recept is voor 5 personen en wij zijn met ons twee. De rest van de ingrediĆ«nten heb ik aangehouden omdat de saus mij heel lekker leek en inderdaad de smaak is super! Van de knoflook heb ik vier teentjes genomen. Bij het recept stond `zongedroogde tomaten` ik heb zongedroogde tomaten op olie genomen. Voor de geitenkaas heb ik zachte geitenkaas gebruikt. Een heerlijk recept wat ik beslist meer zal maken maar dan maak ik de balletjes wat kleiner dat `hapt` lekkerder weg. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Belgisch
Top