1. Home
 2. Community
 3. alidada
 4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

Ditis weer een heel andere manier van rundvlees klaarmaken.Het heeft wel wat weg van onze runderlapjes, maar natuurlijk worden ze in de oven bereid. In Engeland wordt het vlees door de slagers op een andere manier gesneden voor dit recept is het beste om runderbraadlappen te nemen of ander mager rundvlees. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Engels

Heerlijke malse varkenshaas (varkensoester of varkensfilet) gevuld met een in port geweekte pruim. Verpakt in Schwarwalder Schinken (rauwe ham). Overgoten met een heerlijke port-cognacsaus. Onze gasten waren verrukt. Niet moeilijk te maken en een echt feestmaal. De pruimen moeten minimaal 12 uur worden gemarineerd in de rode port. Ook voor de Kerst een heerlijk recept. Goed voor te bereiden en niet moeilijk te maken. De foto's zijn niet geweldig, maar als ik de varkenshaas weer maak zal ik er wat meer aandacht aan besteden. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Internationaal

Aangezien Valentijn er aan komt wilde ik eens een hartig recept met chocola proberen. De meeste informatie van een Amerikaanse site geplukt en toen zelf het recept helemaal naar mijn eigen smaak veranderd. Ingrediënten toegevoegd of weggelaten, hoeveelheden veranderd enzovoort. De chocola die toegevoegd is, is weliswaar een heel klein stukje maar dat is juist het geheim van deze heerlijke saus. Ik kocht een prachtig stukje tournedos bij een slagerij op het Wateringse veld in Den Haag. Enfin, ik ben er blij mee (met de slager en het vlees). Je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook een goede biefstuk nemen die is wat minder prijzig. Dit was zo lekker dat ik het dus graag op smulweb zet om te delen met een ieder die er belangstelling voor heeft. En Valentijn of niet (ik vier het niet) ik maak dit zeer zeker meer want wij hebben echt zitten smullen. Ik laat dan wel de saus iets minder dik worden dus doe voeg ik de volgende keer iets meer bouillon toe. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Heel lekker recept, ik maak het regelmatig alhoewel ik niet zo'n liefhebber van prei ben. Hoe ik aan dit recept kom weet ik niet meer, maar het is eenvoudig te maken! …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Ik had een varkenshaasje en ik kwam op een idee. Misschien is dit al een heel oud idee en ongetwijfeld al jaren geleden door iemand anders bedacht maar dit was mijn idee en dus niet uit een kookboek. Ik wilde iets eenvoudigs, niet te veel werk omdat ik het wilde eten bij aardappelwaaiers die wat meer werk vereisten. (nou ja, niet zo veel meer maar toch) Hier dus mijn recept en de link naar de aardappelwaaiers zet ik onder dit recept. Ik heb gepofte knoflook gemaakt want de smaak van gepofte knoflook is niet te vergelijken met rauwe knoflook, het heeft een heerlijke zachte smaak. Bovendien heeft gepofte knoflook het voordeel dat je adem niet naar knoflook ruikt en dat is handig als je op visite gaat of gasten krijgt. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

 …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Engels

Een lekker gerecht wat je heel makkelijk aan je eigen smaak kan aanpassen!  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal
Top