1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Salades
Kookboek "Salades"

Dit is een heerlijke salade en ik heb hem al vele keren gemaakt. Lekker voorgerecht, bijgerecht of bij de barbecue. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het originele recept voor deze verrukkelijke tomatensalade vond ik in één van mijn kookboeken. Ik wilde weer eens een iets andere tomatensalade bij mijn Italiaanse pasta's. De salade viel heel erg in de smaak bij mijn vriendinnen. Ik heb het recept volledig gevolgd, maar op het laatst nog wat vloeibare honing over de tomatensalade gedaan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een heerlijke en kleurige salade. Zodra het warm wordt in de zomer eten we deze salade vaak. Wel even laten intrekken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Rijstsalade met paprika en perziken mmm héérlik!!! Lekker met pittige vlees soorten op bbq. Deze salade is een familie recept en dit was onmisbaar bij onze "braaivleis" vroeger thuis.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Ze zijn er weer: de "lentekoninkjes". Heerlijke aardbeien van het land. Sinds we hier in Duitsland wonen, dichtbij de velden met aardbeien, genieten we er nog veel meer van. Dinsdagmiddag komt er altijd een busje bij ons in de straat en worden producten direct van het land verkocht. Nu dus ook heerljke aardbeien. Van binnen en van buiten heerlijk rood en lekker zoet. Bij het doorbladeren van een Duits tijdschrift ("Landidee") zag ik dit heerlijke saladerecept. Ik kon het niet laten om dit te maken. Het was verrukkelijk. Echt een aanrader! Weer eens iets anders dan aardbeien in een toetje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Vorige week een logee en dat betekend hier: VERWENNEN. Dus iedere dag bij de lunch een andere salade. Lekker creatief bezig zijn ! Mango in huis en nog wat super dun gesneden kipfilet in de koelkast. Die combinatie was heerlijk. Pittige mangosalsa met rode Spaanse peper en een vleugje gember samen met de dunne plakjes kipfilet: In één woord verrukkelijk ! De salsa is snel en gemakkelijk te maken van een verse mango of eventueel van mango uit blik. Een lekker pittige salsa met wat rode Spaanse peper en een vleugje gember. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit is weer een gerecht uit mijn losse recepten verzameling, ooit van een vriendin gekregen en goedgekeurd door de familie! Ook lekker bij een BBQ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Dit is een supersimpel voorgerecht OF bijgerecht ooit gekregen van mijn vriendin Nel. Bovendien is het een slankrecept en zal ook in de smaak vallen bij  de barbecue of als voorgerecht bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ik keek eens in mijn voorraadkastje op ons bootje en ging combineren. Het is deze lekkere en gemakkelijk te maken pastasalade geworden Ik had alle ingrediënten "in huis" en een paar in mijn kleine koelkastje. Je zou het ook met andere groenten uit blik of vers als je die in huis hebt kunnen maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst. De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades. Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Gary Rhodes maakte ooit een heerlijke saus voor over een komkommersalade. Ik heb voor dit recept de ingrediënten van de saus van Gary gebruikt en hij paste perfect bij het gerecht; `Pittige Indische rundvleesstoofpot` van pwiggers De `komkommerreepjes` heb ik lang geleden eens door Gary zien maken op de tv en sindsdien maak ik ze vaak, gewoon omdat het leuk staat maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes gebruiken. Het zout wat je over de komkommer strooit maakt de komkommer zacht en soepel. Link naar het recept van Petra Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker- Uiteraard past deze komkommersalade bij veel meer (pittige) gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche. Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee. Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen. …  Lees verder »

Een feestelijke salade voor 4 personen maar kan heel gemakkelijk verdubbeld worden (Of 3 of 4 keer) voor bijvoorbeeld een buffet.En natuurlijk is deze salade heerlijk bij een barbecue, lekker een dag van te voren maken en de volgende dag smullen bij de barbecue want dan zijn alle smaken goed ingetrokken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top