1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

   Dit nagerecht is een exotische versie van een familie favoriet en smaakt heerlijk. Het is een recept van onze Engelse vriend David.  Als je de pudding voor ongeveer 1 uur  laat staan voordat je hem bakt krijg je een heerlijk luchtig dessert. Weet je van te voren dat je krap in de tijd kom te zitten maak het dan alvast de avond van te voren klaar en zet afgedekt in de koelkast. (hou het suiker/kaneelmengsel apart)  Voordat je het de volgende dag in de oven schuift bestrooi je het met het suiker/kaneel mengel. Voor mensen die geen drank willen of kunnen gebruiken of als er kinderen zijn: De drank kan vervangen worden door sinaasappelsap. In november 2011 weer eens gemaakt maar nu voor ons twee en tevens een foto gemaakt. Alle ingrediënten door de helft gedeeld. De foto is dus voor 2 personen.     …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een heerlijk recept gevonden op lekker tafelen eenvoudig en verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Super lekker en super gemakkelijk!Door de combinatie van kwark met mascarpone is het niet al te calorierijk. Voor een etentje kun je het een paar uur tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zijn er kinderen bij gebruik dan aardbeienlimonadesiroop in plaats van aardbeienlikeur! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

* 100 ml slagroom * 1 eetlepel suiker * 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur) * 200 ml vanilleroomijs * 4 versgezette kopjes espresso * 1 eetlepel cacaopoeder * 4 mooie Italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een toetje uit de voorraadkast. We hadden eters en ik wilde een snel toetje maken dat niet al te calorierijk was. Blikje mangoschijven, wat amarettini en roomkaas light. Het was heerlijk! En het viel echt in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is een verrukkelijk recept van Angélique Schmeinck (programma `Impress Your Friends`). Toen ik dit zag liep het water mij in de mond. Ik wilde het beslist maken en was heel benieuwd naar de smaak. Ik dacht dat het leuk zou zijn als afsluiting van een dinertje voor vrienden en/of familie. Helaas klopten de ingrediënten bij het recept niet helemaal. Ik heb dit recept door twee gedeeld omdat het een proef was en ben blij dat ik dit gedaan heb. De ingrediënten staan hier zoals in het originele recept omschreven. Kijk verder even bij mijn serveertips voor opmerkingen over dit recept. Wij hebben geweldig genoten want de smaak was heerlijk. Ik ben wel blij dat ik een proef heb gemaakt want dit zal ik zeer zeker aan mijn vrienden/familie willen serveren. Wat ik veranderd heb (of denk dat het de volgende keer voldoende of handig is) heb ik tussen haakjes gezet. Lees ook even de opmerkingen van mij bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eigenlijk zou ik dit recept; "Met honing geroosterde appeltjes en toffee-roomijs." moeten noemen. Het is een lekker eenvoudig te maken nagerecht (Kerst of gezellig diner met vrienden/familie.) Het is een eigen recept naar een idee van Gary Rhodes,hij maakte ooit iets met appels en gecondenseerde melk.(op tv) Ik heb gezocht op internet en in zijn kookboeken maar zonder resultaat. De naam die Gary eraan gaf is dus de naam van dit recept. Ik heb zelf geëxperimenteerd met andere ingrediënten erbij, dus al met al is het een eigen recept geworden naar een idee van Gary Rhodes. Ik heb het nu verschillende keren gemaakt voor 3 personen en heb toen 2 appels gebruikt.- Wat over blijft van het "toffee-ijs" kan gewoon weer terug in de vriezer voor de volgende keer. Haal het 1-1½ uur van te voren uit de vriezer dan is een beetje vast & iets vloeibaar. Wil je echt "bolletjes ijs "scheppen dan moet je het later uit de vriezer halen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een recept van David onze (Engelse) vriend. Ik vond het zo lekker dat ik het vertaald heb en op Smulweb heb gezet. Daarna een paar keer gemaakt en toen is het in "het vergeetboek" geraakt. Vandaag (27.10.2011) kwam ik het weer tegen en besloot gelijk om het weer eens te maken. Ik heb nu ook foto`s gemaakt want in 2004 had ik geen digitale camera. Het is een heerlijk nagerecht, de vulling is romig en zoet en de korst is zo lekker knapperig! Echt een gerecht waar je van wilt blijven snoepen! Maar het "vult" wel dus dit recept is ruim voldoende voor vier personen. Mocht je met meer personen zijn kan je er slagroom of custard bij serveren. Probeer het eens als je dit recept tegenkomt het is weer eens een "anders dan anders" nagerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is weer een crumble recept van mij, heel lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!! Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Chocolade potjes is voor 4 tot 6 personen het kan bij Nieuwjaar,Pasen,,Vakantie,Halloween,Familiediner,Receptie,Oudjaar En niet te vergeten Valentijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top