1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Kip
Kookboek "Kip"

Dit is een lekker slank recept en ik geef de dieetportie op. Ben je niet op dieet dan vermeerder je de ingrediënten. Het is heel snel klaar en lekker! Bovenden een handig recept als je weinig tijd hebt en toch lekker slank wilt eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Verrukkelijke zachte kipdijfilets in een zalige - tomatensaus met spekreepjes, veel groenten en natuurlijk paddenstoelen. Heerlijk met een lekkere pasta en een groene salade. Ik heb hier en daar een beetje rondgestruind tussen mijn kookboeken en ben zelf tot dit recept gekomen. N.B. Maak de kip een dag tevoren klaar zodat de saus goed kan intrekken, dan is het nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze was echt smullen en een kind kan de was doen, zo makkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Kipfilet gevuld met kruidenboter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Uit een Zuid-Afrikaanse receptenboekje van Louise Krijgsman (alidada) gekregen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediënten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit is een heerlijk recept, lekker bij Roti of bij pasta of rijst. Het vereenvoudigd recept voor Roti pannenkoeken is van mij omdat het mij nog nooit gelukt is goede Roti "pannenkoeken" te maken, na verschillende pogingen (de Roti vellen leken meer op harde zeekaken!!) heb ik het opgegeven en gewoon pannenkoeken gebakken met Massala kerrie door het beslag! (dat lijkt natuurlijk niet op de rotivellen maar het is toch lekker.) Maar je hoeft geen Roti pannenkoeken te maken, het is ook lekker bij pasta of rijst maar laat dan de aardappelen weg en gebruik bouillon in plaats van aardappelwater. Mocht je het met roti vellen willen maken je kunt ook lekkere kant en klare roti vellen kopen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Een heerlijk recept, de karbonades vol van smaak door de lekkere kruiden en super zacht maar het vel lekker knapperig (kan je natuurlijk naderhand ook verwijderen). Met de rode kriel erbij met die heerlijke kruiden hebben wij zitten smullen. Ik had toevallig nog veldsla in de koelkast die op moest maar sperziebonen, doperwten, tuinbonen en andere groenten die je lekker vindt zullen hier uitstekend bij smaken. …  Lees verder »

Dit is een super simpel en snel klaar gerecht wat niet alleen vriendelijk is voor je portemonnee maar ook lekker smaakt. Ik ben weer eens bezig om koelkast, vriezer en voorraadkast zoveel mogelijk leeg te eten want ik had met mijn gulzige ogen weer eens veel te veel aangeschaft en ik ga dus de komende tijd zoveel mogelijk koken met wat ik in huis heb en dat lucht op. Ik zal die receptjes op Smulweb zetten, niet omdat ze bijzonder zijn maar juist omdat ze zo gewoon zijn. Er liggen allerlei soorten pasta, rijst en bonen in de voorraadkast en ik begin eens met penne. In dit recept heb ik Pul biber gebruikt, het zijn Turkse chilivlokken die ik regelmatig gebruik. Kan je nergens Pul biber kopen neem dan een snufje cayennepeper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Kokkinisto is de benaming voor vlees dat met tomaten wordt gesmoord.(citaat uit het Griekse kookboek van een van mijn dochters ) Het is werkelijk verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit recept staat in een (handgeschreven) kookschrift van mij. Ik weet niet hoe ik aan dit recept kom of van wie ik dit overschreven heb. (niet van internet want dat schrift is `uit de oude doos` !) Ik ben oude recepten van mij op Smulweb aan het zetten en deze moet er beslist bij. Want ik weet dat het heel lekker is! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Dit recept heb ik uit een (heel oud) Engels tijdschrift. Ik heb het vaak op de menukaart in Engelse restaurants gezien maar hier ben ik het nog nooit tegengekomen. Je kan dit ook "gewoon" bakken in de koekenpan als je geen zin hebt in frituren! De kip kan je eventueel vervangen door Kalkoen of Varkensschnitzels. Het is wel belangrijk dat je VERS vlees koopt want vlees uit de diepvries sla je snel "tot moes". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit is een recept van James Tanner uit het boek: `Neem 5 ingrediënten`. James schreef:"De meeste mensen die ik ken, vinden groene curry heerlijk. Dit is een supersnelle versie". Mijn ervaring Ik heb het 2x gemaakt en ik vind het inderdaad erg lekker. De eerste keer vond ik de kip wat droog. De 2e keer was het naar mijn smaak. Ik heb de kip na 10 minuten uit de pan verwijderd en toen de saus wat ingedikt was weer toegevoegd daarna was de kip mooi mals. Ik heb peterselie gebruikt omdat ik koriander niet lekker vindt maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wel heb ik wat korianderpoeder bij de kip gedaan en verder verse peterselie gebruikt. Het is pittig maar niet "heet". De 2e keer heb ik wat meer groene curry gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik had drumsticks in de vriezer plus gekookte rijst en ik was mijn vriezer leeg aan het maken. Ik keek op internet en zag wat interessante Marokkaanse ingrediënten, leek mij leuk en ze stonden mij wel aan. Dus even `gestoeid` met de vertaling naar mijn smaak en dit is het geworden. Let op! Het gerecht neemt ongeveer 1 uur in beslag als je de drumsticks (of karbonades) een nacht hebt laten marineren. Zoniet dan moet je de marineertijd erbij rekenen. Ook geschikt voor in de slowcooker. Op 13.09.2012 heb ik dit een keer gemaakt met kipkarbonades, door de rijst heb ik een geraspte courgette gedaan. Het was weer heerlijk. Ondertussen heb ik dit al vele keren gemaakt. Van de week (juni 2013) gemaakt met kippendijen, dus welke kipdelen je ook neemt het is altijd lekker. Ik heb een paar nieuwe foto erbij geplaatst.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij. …  Lees verder »

Originele naam is: " Singapore Noodle stir fry" Erg lekker gerecht, en snel klaar! Ps Na aanleiding van de reactie van Ecureuil zag ik dat ik belangrijke ingrediënten vergeten was te vermelden. Ze staan er nu bij dus flauw is het zeker niet meer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten` Dit is zoals het recept omschreef inderdaad een tikkeltje anders en bijzonder smaakvol. De tijd die aangegeven werd in het boek klopt (110 minuten) de ingrediënten waren duidelijk omschreven. Bij de sherry en de wijn stond niet vermeld of het droge, medium of zoet moest zijn. Ik heb een medium sherry genomen en een gewone droge witte wijn. Al met al een recept wat ik zeker meer zal maken en vooral omdat ik de room vergeten was toe te voegen (had ik in de koelkast gezet) vandaar dat op de foto geen crème kleur maar helder vocht te zien is. Wij hebben er knapperig bruin stokbrood bij gegeten om in het lekkere sap te dopen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Dit is een heerlijk kipgerecht en de marinadesaus is superlekker! Ik heb het al meerdere keren gemaakt. Je ziet bij de eerste foto`s een ovenschaal met aluminiumfolie onder de kip. Die foto is gemaakt toen ik het in een ovenschaal die snel "aankoekte" maakte op ons bootje.(15.08.2009). In het weekend (02.07.2011) weer eens gemaakt voor meer personen, met 5 kippenbouten en een stuk of zes kipkluifjes. Alle ingrediënten voor de marinade/ saus gewoon verdubbeld. De aardappelen ook verdubbeld en alvast in blokjes geneden en toen gekookt (wel zo makkelijk). Ook heb ik toen de kip uit de marinade eerst wat droog gedept en toen even aangebraden op het gas, daarna in de oven gezet. Het kan dus op beide manieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top