1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Sauzen en dressings
Kookboek "Sauzen en dressings"

Weer een recept uit mijn losse verzameling! Lekker bij gegrild vlees. Dit is "een snel klaar recept". …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Handig in voorraad te hebben voor Marokkaanse gerechten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk bij paté of ander koud vlees! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een zoetzure mayonaise die goed bij Aziatische geroosterde vlees passen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Ik wilde bij mijn Hongaarse zuurkool, hier de link; Hongaarse-zuurkool een saus maken die niet uit een pakje komt. (je weet dan in ieder geval wat erin zit) Ik heb dit `Jachtsaus` genoemd maar dat is maar een naam want het is een zelfverzonnen recept. In een oorspronkelijke jachtsaus zit bij mijn weten geen bloem omdat het een heldere saus is. In dit recept is bloem verwerkt omdat de groenten in de Hongaarse zuurkool vrij veel vocht bevatten en helderheid is hier niet van belang omdat de saus verwerkt wordt in de ovenschotel. Champignons (behalve wat gedroogde) zitten niet in deze saus omdat ze al in de ovenschotel verwerkt zijn. Deze saus smaakt heerlijk door de Hongaarse zuurkool ovenschotel. Wil je deze saus bij een ander gerecht maken? Smoor dan 1 bakje kastanjechampignons met de ui en de paprika en volg verder dit recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor dit supermakkelijke recept heb ik de staafmixer genomen en dan is je eigengemaakte pesto in een mum van tijd klaar! Het beste is om pesto in een vijzel te stampen maar  voor het gemak heb ik de staafmixer met kom gebruikt het is  minder arbeidsintensief dan in de vijzel. Het restant van de pesto heb ik in een ijsblokjesbakje gegoten voor later gebruik (bvb als toevoeging in pastagerechten.) Ik had een flinke plant basilicum in huis en dat was nodig ook want 50 gram is veel blaadjes! De ingrediënten (plus Italiaanse naam) had ik op internet gezien maar daar stond geen recept bij dus verder gewoon gedaan zoals ik dacht dat het moest. Resultaat? Heerlijk, niet te vergelijken met pesto uit een potje. Het smaakt ook lekker in de risotto die ik gemaakt heb. Hier de link naar de risotto; Risotto-met-champignons …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik heb dit recept ooit van internet gehaald, weet niet meer van wie het is maar het was een Engels recept en ik denk dat het van Jamie was. Enfin, eindelijk een keer gemaakt. Wat mij "tegenhield" was dat ik zelf de paprika`s moest roosteren onder de grill, maar het gaat gewoon supersnel en de vellen kon ik er zo vanaf stropen. Ik heb het recept wel aangepast. En zoals ik het aangepast heb is het heel eenvoudig te maken, het is mij uitstekend bevallen. De smaak? SUPER LEKKER! en echt veel lekkerder dan een kant en klare salsa. Houdt je van een hele pittige salsa dan kan je in één of meer pepertjes de zaadjes laten zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Mijn bijdrage aan de sambal recepten op Smulweb. Dit recept kreeg ik van een Indonesische vriendin (en die had het weer van een vriendin...enz. enz.) Dit is zo`n geweldige lekkere sambal en zo anders dan uit een potje! Als het op is maak ik snel weer een paar potjes want dit is de lekkerste sambal ooit gegeten! (vind ik). Het is niet alleen lekker bij rijst of mie maar ook bij macaroni. Smaakt ook lekker door gehakt. Of bij je rundvlees door de jus. Door roerbak groenten en nog veel meer. Op 16.03.2012 weer eens gemaakt en wat veranderingen toegevoegd. (iets pittiger gemaakt plus tomatenpuree toegevoegd) ook wat nieuwe foto`s erbij geplaatst. De veranderingen die ik dit keer heb gedaan zet ik tussen haakjes. Er staan `oudere` foto`s bij met meer potjes maar die waren kleiner. Om de hoeveelheid te kunnen zien is moeilijk maar dit keer (16.03.2012) ik had 2 vrij grote potten, 1 kleinere en 1 heel klein potje (niet helemaal vol). Dat gaat dus als 1e op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Top