1. Home
  2. Community
  3. alidada
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Kookboek "Mijn bewaarde recepten"

Een heerlijk roerbak gerecht met snijbonen en gehakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik zag dit recept op de Surinaamse keuken, heb het beetje veranderd, Smaak was heerlijk. Mijn eetgenoot was heel enthousiast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Een paar plakjes cake en de laagjes met fruit maakte het tot een super lekker nagerecht. In een echte trifle hoort nog vanillevla of custard en dat heb ik opgelost door mango te pureren met crème fraîche. Natuurlijk kun je in plaats hiervan ook vla of custard gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Voor mijn Leesclub zou ik een vegetarisch voorgerecht maken. Ik had al paddenstoelen in huis en had al een idee. Tot ik hoorde dat het hoofdgerecht iets Aziatisch zou worden. Wat nu? Zoeken op internet toen ik het recept van deze soep tegenkwam, maar met een pakje met speciale kruiden en ook was de hoeveelheid ingediënten die genoemd werden niet naar mijn zin. Dus zelf aan het experimenteren. Hieruit ontstond deze - werkelijk - verrukkelijke soep. Al mijn Leesclubvriendinnen wilden het recept en dat krijgen ze natuurlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Heerlijk stukje botermalse zalm in een geweldig lekkere saus. Echt een zomers stukje vis. Makkelijk en snel te transformeren tot een complete zomerse maaltijd. Lekker in de tuin eten. Barbecue kan ook, maar dan aluminiumfolie gebruiken. Anders vallen je zalmmootjes uit elkaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Wij wonen midden tussen de aardbeienvelden. Zelf plukken kan altijd. Maar ook overal te koop. Door ons hele stadje staan kraampjes waar je aardbeien en ook asperges kunt kopen. Op dit moment zijn de aardbeien super goedkoop. Voor 500 gram nog geen euro en ze zijn lekker!! Donkerrood ook van binnen. Dus....aan de slag. 12 potten heerlijke aardbeienjam gemaakt en mijn favoriete likeur. Heerlijk zo'n laagje likeur in een mousserende witte wijn. Ook in toetjes niet te versmaden.. Wij weten er wel weg mee. Jij misschien ook? Helaas moet je  - om de likeur te proeven - nog even 3 maanden wachten. Maar dan.....mmmmm.....!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een perfect balans tussen zoetzuur, vlees, kruiden en fruit... hier maak je kindertjes ook blij mee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Mmmm€ heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Zalige ovenschotel. Wij hebben ervan gesmuld. De kipdrumsticks heb ik vooraf gemarineerd (plm. 2 uur). Even voorbakken. Daarna op een bedje van bonen, paprika, rode ui en plakjes chorizo. De marinade wordt ook gebruikt. Gegratineerd met wat manchego-kaas. (Die kaas kan vervangen worden door pecorino of parmezaanse kaas). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een heerlijke parfait met walnoten uit het Oetker boekje "Desserts maken met plezier". Een heerlijke parfait die je kunt maken zonder ijsmachine. Goed voor te bereiden voor een dineetje. …  Lees verder »

Ik gebruikte 500 g gemengde noten, maar je kunt gerust de dubbele ervan maken. Op een feestje zijn ze zo op! (misschien lekker als paas hapje bij de borrel?) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een super simpel en snel klaar gerecht wat niet alleen vriendelijk is voor je portemonnee maar ook lekker smaakt. Ik ben weer eens bezig om koelkast, vriezer en voorraadkast zoveel mogelijk leeg te eten want ik had met mijn gulzige ogen weer eens veel te veel aangeschaft en ik ga dus de komende tijd zoveel mogelijk koken met wat ik in huis heb en dat lucht op. Ik zal die receptjes op Smulweb zetten, niet omdat ze bijzonder zijn maar juist omdat ze zo gewoon zijn. Er liggen allerlei soorten pasta, rijst en bonen in de voorraadkast en ik begin eens met penne. In dit recept heb ik Pul biber gebruikt, het zijn Turkse chilivlokken die ik regelmatig gebruik. Kan je nergens Pul biber kopen neem dan een snufje cayennepeper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Toen ik de nieuwe Delicious doorbladerde zag ik het meteen. Die soep ga ik maken. Toen ik de bereidingswijze doorlas was ik die in mijn hoofd al aan het veranderen. Beetje eigenwijs misschien maar soep maak ik gewoon altijd op mijn eigen manier. En toen ik hem proefde wist ik het al meteen, heerlijk niks meer aan veranderen, laat de rest het maar op de originele manier maken ik doe het op mijn eigen manier. Dus werd het uiteindelijk een soep met de ingrediënten van Katie Quinn Davies en de bereiding van mijzelf. Tip: Voor mensen die niet van geitenkaas houden; probeer eens Grana Padano of extra oud geraspte kaas, die gebruik ik in mijn andere pompoensoep ook altijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijk soepje voor bij het kerstdiner. Natuurlijk niet alleen met kerst maar eigenlijk het hele jaar door als je eens een keer luxe wilt eten. Zoiets zou zomaar in een restaurant op de kaart kunnen staan, maar het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Vind je paling te kostbaar dan kun je ook gerookte zalm (of katenspek) als alternatief nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Mmmm. Snel klaar en heel erg lekker dit pittige Aziatische garnalenprutje. Eet het met basmati rijst en geef er partjes citroen bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top