1. Home
  2. Community
  3. alfien
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

In plaats van kwarkbolletjes van de bakker, maak ik ze voortaan zelf. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het Sinterklaas snoepgoed ligt al maanden in de winkel en ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat, maar wij hebben al wat peper- en kruidnoten achter de kiezen. Het lekkerste vind ik de zachte grof gesneden pepernoten die naar anijs smaken. Het leek me leuk om zelf eens pepernoten en  taai-taai poppetjes te maken. In de Galeria Kaufhof (een soort Bijenkorf) in Düsseldorf heb ik laatst bovendien een enige koekjesvorm gekocht in de vorm van een taai-taai mannetje die ik meteen heb kunnen gebruiken hiervoor. Voor de pepernoten heb ik kleine koekjesvormen in de vorm van een hartje en bloemetje gebruikt. Dat is weer eens wat anders dacht ik. En in de kast had ik nog wat decoreerstiften liggen. Dit is het resultaat. Je hebt nodig: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 zakje droge gist 3 theelepels bruine basterdsuiker 375 ml water van 40 graden 1 lepel zout 1 kg bloem maismeel 2 lepels moutsiroop of melasse uit reformwinke sesamzaad maanzaad gehakt ui grof zout knoflook Er kan ook ui, karwei, rozijnen of knoflook worden meegebakken, of de bagel kan bestrooid worden met maanzaad, sesamzaad of grof zout. BAGELCHIPS worden van oude bagels gemaakt, dun gesneden en gekruid met knoflook, zout, tuinkruiden en kaas BEGYL is jiddisch voor 'rond brood' mogelijk komt hier 'bagel' vandaan. BEUGEL is Duits voor hoornvormig gebak, mogelijk is dit de oorsprong voor 'bagel'? EGG BAGELS zijn bagels van eierdeeg EVERYTHING BAGEL is bestrooid met sesam- en maanzaad, grof zout, knoflook en ui MARBLED BAGEL is een gemarmerde bagel met donker roggedeeg en lichter tarwebrooddeeg WATER BAGEL is de steviger traditionele bagel. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Beschuitjes, maar dan wat anders. Ze breken minder snel dan de beschuiten uit rol en ze zijn lekkerder, maar niet zo licht. Ik haal meestal 18 beschuitjes uit dit recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

200 g boter 3 repen pure chocolade (van 100 gram) 1 reep melkchocolade (100 gram) 4 eieren 200 g donkere basterdsuiker 150 g zelfrijzend bakmeel 3 bakjes pecannoten (a 80 g) of 200 g walnoten 125 ml slagroom …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In Frankrijk is tarte au citron heel geliefd, ik heb er dus al heel wat geproefd! Zò vind ik hem het lekkerst: met een romige citroenvulling en een krokante schuimlaag. Wel even werk, maar lèkker!!!!!eigen foto …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Dit is een recept dat bij ons thuis gemaakt werd. We noemde het Salzburger kwarktaart maar of dit ook het orginele recept is weet ik niet. Zelf was ik als kind niet zo dol op gebak maar mijn moeder kon mij wakker maken voor een stukje Salzburger kwarktaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

1 kg gehakte biefstuk, 300 gr mayonaise, 8 gr gemalen zeezout,1 gr gemalen witte peper,10 gr paprika poeder extra rood, 1 gr chilipoeder, kleine theelepel fijne mosterd, scheutje worcester, 2 eierdooiers. …  Lees verder »

Ingredienten bodem: - 225 gram bloem - 150 gram roomboter - 120 gram kristalsuiker - snufje zout Ingrediënten vulling: - 200 ml slagroom - 50 ml volle of halfvolle melk - 200 ml gecondenseerde melk - Drie eieren (het liefst vrije uitloop) - 40 gram boter - 30 gram suiker - 2 eetlepels poedersuiker - Vanille Aroma/ echte vanille - 25 gram bloem - 8 stroopwafels plus nog een stroopwafel voor op het einde. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit recept is voor de elektrische slowcooker, maar kan natuurlijk ook in een gewone oven. Wel de tijden aanpassen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eigen foto.. Hapt zo heerlijk weg, de grote als lunchhapje met een kopje soep, bij een picknick, buffet.... De kleine zijn heerlijk als borrelhapje! …  Lees verder »

Eigen foto L-E-K-K-E-R !! …  Lees verder »

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke muffins voor deze tijd en zo klaar Voor ongeveer 17 stuks. Muffinvorm Evt. Papieren vormpjes hier weer in; vind ik makkelijker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Speciale appeltaart met ingrediënten en specerijen uit de Arabische keuken waar Rudolph nieuwe ideeën voor recepten heeft opgedaan. …  Lees verder »

Deze boomstammetjes behoren zowel in Frankrijk als in Belgie tot het traditionele kerstgebak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top