1. Home
  2. Community
  3. aardbol
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mijn moeder kon heerlijk koken, maar één van de gerechten die ik nog regelmatig van haar maak is haar kropsla. Mijn man is er dol op. Hij vindt het vooral lekker (heel ouderwets!) met gekookte aardappelen en een balletje gehakt of een biefstukje (en de jus natuurlijk). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Duits

Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag! glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Biologisch

50 gr zout 100 gr paprikapoeder 100 gr zwarte peperpoeder (eventueel versgemalen) 50 gr knoflookgranulaat 50 gr uienpoeder 3 el witte peperpoeder 3 el cayennepeper 2 el gedroogde tijm 2 el gedroogde basilicum 1 el gedroogde oregano …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Shoarma is in Nederland zo populair dat je zou vergeten dat het uit het Midden Oosten komt. Er zijn veel verschillende mixen te koop, die allemaal iets anders smaken. Met dit recept heb je een mix die alle basiskruiden bevat. Je kunt naar eigen smaak nog variëren. Let op: er zit geen zout in, dat kun je naar eigen smaak toevoegen. …  Lees verder »

Dit populaire gerecht uit Szechuan is een hoofdonderdeel van veel Chinese buffetten. In plaats van sambal kunnen ook 1 - 2 gedroogde pepertjes of een theelepel chili vlokken gebruikt worden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

2 cm verse gember 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl sambal 1 el suiker 200 ml water 4 el azijn 4 el gembersiroop ca 1 el maïzena voeg naar smaak wat zout toe …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

2 kipfilets peper en zout 2 el olijfolie 125 gr gerookte spekblokjes 50 g walnoten 1 stokbrood (voorgebakken) 6 zongedroogde tomaatjes voor de dressing: 2 el citroensap 2 el honing 2 tl mosterd 6 el olijfolie peper en zout 1 zak Rucolamelange …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Geurige barbecuesaus, goed te bewaren. Ook lekker bij frietjes, fondue of gourmet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze Thaise rode currypasta is echt heet! Als je deze currypasta gaat maken kun je voor de hoeveelheid pepers het beste uitgaan van wat je normaal verdraagt. Als het te heet wordt doe je gewoon wat minder verse pepers in de currypasta. Rode currypasta is erg geschikt voor het maken van Thaise curry zoals curry met kip, vis, vegetarische curry of noedels. Bovendien is zelfgemaakte pasta lekkerder dan gekochte en nog gezonder ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk. Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Herfst: rode kool is er weer volop vers van het land. Deze versie maak ik al jaren en is beslist géén basisrecept. Deze is zoveel lekkerder dan uit een pot van HAK of een zak van AH. Maak een flinke portie, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in ! Dit leent zich prima om in te vriezen en blijft dan minimaal 5 maanden goed (de hele winter). Maak een XXL portie en geniet ervan gedurende de donkere en gure, kille, dagen. Rode kool is daarnaast ook nog eens heel gezond en vezelrijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke herfstige taart, verrassend met mascarpone en appels …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Pizza Margherita is de enige echte pizza, de rest is allemaal afleidingen ervan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Volgt deze stappen en het kunt nooit mislukken. Deze recept voor pizzabodem gebruik ik al 25 jaar en zover altijd een succes. Mooi droge bodem na het bakken en een half zachte korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Hele lekkere cake voor bij wat verse jus d'orange of koffie(of wat jij lekker vindt). voor ca 10-15 pers(ligt eraan hoeveel plakjes je ervan snijdt) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Geurig en kruidig Indiaas kipgerecht bomvol smaken. Een verrukkelijke fusie van pittig en zoet.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Deeg: 160g zelfrijzend bakmeel 125g boter 80g bruine basterdsuiker 2 theelepels speculaaskruiden 2 eetlepels melk vulling: 1/2pakje amandelspijs 1/2 losgeklopt ei 3 druppels amandelaroma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vandaag las ik op het forum het volgende onderwerp:"Budgetkoken..Hoe goedkoop is dit eigenlijk?" De auteur van dit bericht gaf aan dat ze even noodgedwongen budget maaltijden op tafel moest zetten en deze qua smaak niet echt kon waarderen. Jammer, want smaak zit hem niet in dure ingrediënten, tenzij kaviaar & champagne je ultieme smaakgenot is. Vandaag at ik met mijn gezin (5-personen) een volledige zeer smakelijke maaltijd voor het bedrag van 5,00 Euro in totaal. (incusief alle ingrediënten, Lidl) Hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel
Top