Ik eet geen geraffineerde suikers meer maar ben wel gek op lekkere dingen. De recepten welke ik lekker vind deel ik graag!
glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij …
Lees verder »
• 50 gr zout
• 100 gr paprikapoeder
• 100 gr zwarte peperpoeder (eventueel versgemalen)
• 50 gr knoflookgranulaat
• 50 gr uienpoeder
• 3 el witte peperpoeder
• 3 el cayennepeper
• 2 el gedroogde tijm
• 2 el gedroogde basilicum
• 1 el gedroogde oregano …
Lees verder »
Shoarma is in Nederland zo populair dat je zou vergeten dat het uit het Midden Oosten komt. Er zijn veel verschillende mixen te koop, die allemaal iets anders smaken. Met dit recept heb je een mix die alle basiskruiden bevat. Je kunt naar eigen smaak nog variëren. Let op: er zit geen zout in, dat kun je naar eigen smaak toevoegen. …
Lees verder »
Dit populaire gerecht uit Szechuan is een hoofdonderdeel van veel Chinese buffetten.
In plaats van sambal kunnen ook 1 - 2 gedroogde pepertjes of een theelepel chili vlokken gebruikt worden. …
Lees verder »
2 cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl sambal
1 el suiker
200 ml water
4 el azijn
4 el gembersiroop
ca 1 el maïzena
voeg naar smaak wat zout toe …
Lees verder »
2 kipfilets
peper en zout
2 el olijfolie
125 gr gerookte spekblokjes
50 g walnoten
1 stokbrood (voorgebakken)
6 zongedroogde tomaatjes
voor de dressing:
2 el citroensap
2 el honing
2 tl mosterd
6 el olijfolie
peper en zout
1 zak Rucolamelange …
Lees verder »
Deze Thaise rode currypasta is echt heet! Als je deze currypasta gaat maken kun je voor de hoeveelheid pepers het beste uitgaan van wat je normaal verdraagt. Als het te heet wordt doe je gewoon wat minder verse pepers in de currypasta.
Rode currypasta is erg geschikt voor het maken van Thaise curry zoals curry met kip, vis, vegetarische curry of noedels. Bovendien is zelfgemaakte pasta lekkerder dan gekochte en nog gezonder ook. …
Lees verder »
Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk.
Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land. …
Lees verder »
Volgt deze stappen en het kunt nooit mislukken.
Deze recept voor pizzabodem gebruik ik al 25 jaar en zover altijd een succes. Mooi droge bodem na het bakken en een half zachte korst. …
Lees verder »
Hele lekkere cake voor bij wat verse jus d'orange of koffie(of wat jij lekker vindt).
voor ca 10-15 pers(ligt eraan hoeveel plakjes je ervan snijdt) …
Lees verder »
Vandaag las ik op het forum het volgende onderwerp:"Budgetkoken..Hoe goedkoop is dit eigenlijk?" De auteur van dit bericht gaf aan dat ze even noodgedwongen budget maaltijden op tafel moest zetten en deze qua smaak niet echt kon waarderen.
Jammer, want smaak zit hem niet in dure ingrediënten, tenzij kaviaar & champagne je ultieme smaakgenot is.
Vandaag at ik met mijn gezin (5-personen) een volledige zeer smakelijke maaltijd voor het bedrag van 5,00 Euro in totaal. (incusief alle ingrediënten, Lidl)
Hierbij het recept. …
Lees verder »