1. Home
  2. Community
  3. aaltjen1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

 De reepjes kipfilet worden vòòr het bakken ingesmeerd met sambal badjak. Sambal badjak is niet al te pittig. Voor deze sambal worden de pepers eerst gebakken, waardoor ze een lichtere smaak krijgen. Ook worden ui en knoflook toegevoegd, die de hete smaak nog meer terugdringen. De sambal krijgt daardoor een iets kruidige smaak die heel lekker is bij dit gerecht. Gebruik je een andere sambal dan zal dit gerecht een andere smaak krijgen. De kipreepjes smaken heerlijk met de pindasaus met sperziebonen en paprika.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Leuk voor de kinderen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Kinderkeuken

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke creme met een gebrand laagje suiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

55 g koolhydraten 681 kcal 45 g vet, waarvan 19 g verzadigd 14 g eiwit …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker …  Lees verder »

Lekker bijgerecht bij Oosterse gerechten. Ik heb dit gemaakt bij een lekkere kerrierijst met gehakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Tegengekomen op Elsjes recepten. Heerlijk. Het hele gezin is er dol op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker pittige en sappige kip uit Thailand. Je kunt het ook mat kipfilet maken natuurlijk - of net wat je lekker vind. Altijd goed, altijd Smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1 gele paprika, 1 rode papria, 2 middel grote uien, 1 bakje champignons, klein blikje mais, 750 gr boontjes, stukje bakboter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ik heb het van me slager maar heb het al gemaakt was erg goed …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

**100 gram boter of margarine. **500 - 600 gram rosbief. **zout en peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top