1. Home
  2. Community
  3. aaltjejohanna
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Kipfilet met kerriesaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

De delicate smaak van balsamico-azijn is de basis voor deze hele mooie saus, waarin de malse entrecote de hoofdrol speelt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Gevulde pannenkoekjes kennen we allemaal, maar wat ik van deze recept een toevoeging vind is dat de kruiden als te ware in de pannenkoekjes ge-ets worden als garnituur en voor smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heel eenvoudig, maar overheerlijke vis recept. Krijgt altijd alleen maar complimenten erover. Lekker met: Quiche van kaas, crème fraîche en ansjovis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Het traditionele recept voor een typisch Sallands streekgerecht, dat vooral in de zomer wordt gegeten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Een fris en slank groentemengsel voor bij de borrel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heel apart bijgerechtje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Koude nagerechten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 teentje uitgeperste knoflook, 1/2 el. geraspte verse gemberwortel (AH), 1 gesnipperd lente-uitje, 1/2 dl. sojasaus, 1 dl. droge sherry, 25 gr. bruine basterdsuiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

500 g rundergehakt 1 zakje gedroogde nasikruiden 2 bolletjes gember of verse gember 1 tl sambal manis 1 el ketjap manis versgemalen peper en zout 1 ei 5 el paneermeel boter olie pandanrijst diepvries tuinerwtjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 el. olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 kleine groene paprika, in blokjes 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt 250 gr. rundergehakt 1/2 tl. gemalen komijn ( djinten) 1 el. bloem 1/2 tl. paprikapoeder 2 el. tomatenpuree 2 el. rozijnen 2 el. geschaafde amandelen 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 el. melk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

500 g witte mascarpone 100 g suiker sterke kofffie 2 eetlepels rum 4 eieren 500 g lange vingers cacaopoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top