1. Home
  2. Community
  3. _wis_
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze vanillepudding gebruiken bakkers veelal als vulling …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Oliebollen gevuld met jam of room.Bron: Recepten Huishoudschool Laan van Meerdervoort, 's-Gravenhage …  Lees verder »

Een recept uit circa 1930. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het recept is uit het kookboek van Hiltonhotelkoks …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Recept staat ook onder gebruikersnaam mizzansie, dat is mijn oude naam, dus dit recept is niet gejat! …  Lees verder »

Het originele recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ergens onder- of achterin het gootsteenkastje kom je ze nog wel eens tegen: de poffertjespannen. Ooit, toen de kinderen nog klein waren werden die pannen een enkele maal gebruikt. Het succes bleef meestal uit. De zelf gebakken poffertjes smaakten toch niet zo als in de poffertjeskraam op de kermis. Met dezelfde pannen kunt u echter ook aardappelpoffertjes bakken die wel goed smaken bij tal van gerechten en ook als appetizers kunnen worden opgediend. Niet-vegetariers kunnen aan het beslag voor de aardappelpoffertjes eventueel nog kruimels van gekookte ham, salami en andere pittige worstsoorten toevoegen. Ook met ragfijn gesneden gerookte paling, gerookte forel, gerookte zalm en met eveneens ragfijn gesneden bladgroenten zoals waterkers en spinazie, kunnen geraffineerde aardappelpoffertjes worden samengesteld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

In Spanje het ontbijt. Uit de Tip culinair juli '99 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

6 moten kabeljauw, 12 kemirie noten, 4 groene lomboks, 4 tl knoflookpasta, ? l melk, 1 el ketjap, boemboe: 1 tl trassi assem, ? l kurkuma, 1 el laospoeder, 1 tl sereh poeder, 2 el olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

10 rode pepers, zonder zaadlijst gehakt 6 teentjes knoflook geschild en fijngehakt 15 sjalotten, geschild en fijngehakt 10 cm gember, geschild en fijngehakt 10 cm verse turmeriek, geschild en fijngehakt 1 gepelde middelgrote tomaat, zonder zaadjes 1 eetl korianderzaadjes 10 kemerienoten 1 theelepel gedroogde garnalenpasta 4 eetl bakolie 3 eetl tamarindepasta 2 blaadjes salam 2 stengels sereh  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Voor een terrine vorm van 1 liter 1 fles chablis 8 maatjes 500 gr witte asperges 250 gr wilde spinazie 1 grote wortel bieslook, dille, citroenmelise peper en zout 15 gelatineblaadjes voor 1 fles wijn voor de saus: 2 dl room fijngehakte bieslook, dille, citroenmelisse, zuring zout en peper tabasco, worcestersaus, citroensap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Dit recept voor platte, ronde Turkse pannenkoeken is van mijn schoonmoeder. Je kunt de gozleme met van alles en nog wat vullen (zie suggesties). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker als borrelhapje of als onderdeel van een voorgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De klassieke aardappelgratin in een ander jasje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

* 1,5dl water * 75g boter * 3 eieren * 90 gram bloem * 200g geraspte kaas * 4 eetlepels tomatenketchup * 100g zachte Mon Chou * 2 eetlepels gehakte bieslook * bakpapier …  Lees verder »

Top