1. Home
  2. Community
  3. _ijsbeertje_
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zeeduivel is een verrukkelijke en stevige vis. Zelf ben ik een visliefhebster zo lang vis niet heel sterk ruikt. Zeeduivel staat dus op mijn lijstje als vis die ik niet sterk vindt ruiken en lekker vindt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze parmaham wordt lauw-warm geserveerd en overgoten met een warme honingdressing. Heerlijk op een bedje van notensla (rucula) Een van mijn favorieten voorgerechten als ik mijn vrienden ECHT wil verwennen en toch heel snel klaar wil zijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

1 pak mix voor oliebollen (Koopmans) 125 g salami (vleeswaar), fijngehakt 75 g zwarte olijven zonder pit (grof gehakt) 3 el groene pesto 50 g pijnboompitten Remia vloeibaar frituurvet mega Zwitserse kaas (Geska) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Voor een vorm met een inhoud van ca. 1 liter * 75 gr dessertrijst (paprijst) * 3,5 dl melk * 75 gr suiker * 4 blaadjes gelatine * een paar druppels vanille-essence * 3 dl vanillevla (uit een pak) * 1/4 liter slagroom * 2 eetlepels suiker.Voor de saus: * 1/2 pot abrikozenjam * 1 dl sinaasappelsap * sap van 1/2 citroen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Vanille essence- 1 ei- 25 gram suikermuisjes- 350 gram maizena - 125 gram room boter - 125 gram suiker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In elk Italiaans gezin staat met kerst dit brood op tafel. Ook in ons land is de panettone volop te koop, maar de echte liefhebber bakt hem natuurlijk zelf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

2 grapefruits 2 bananen 100 g dadels 100 g noten 200 g blauwe druiven 30 g sukade 30 g orangeade schilletjes 30 g pistachenoten 3 eierdooiers 6 el kruidenlikeur enkele druppels Angostura 3 eiwitten 2 tl citroensap 150 g suiker 4 el. sterke rum of brandewijn …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

125 gr. bloemzoutversgemalen zwarte peper2 eieren2 1/2 dl. melk3 eetl. olijfolie4 gedroogde tomaatjes, fijngesneden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Erg lekker en een stuk goedkoper dan in de winkel! …  Lees verder »

Een traditionele bitterkoekjespudding met abrikozen en krenten op brandewijn (boerenmeisjes en boerenjongens). Eeuwenoud en nog steeds verrukkelijk! …  Lees verder »

Cranberrytaart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ingredienten (6 stuks) - 6 middelgrote, geboorde moesappels - wat water - 6 eetlepels vulling - mengsel van: krenten, appel, rozijnen, sukade en suiker Creme au beurre: - 90 gram boter - 180 gram gezeefde poedersuiker - de geraspte schil van 1 citroen - het sap van 1 citroen Voor de Garnering - 180 gram kokos snippertjes - hulst takjes (snoep) - eventueel kaarsjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 liter cider - 2 kleine appelen - 1 sinaasappel - 2 eetlepels fijngehakte gember - 60 gram bruine basterdsuiker - kaneel - kruidnagelen  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

150 gram boter - 150 gram lichtbruine basterdsuiker - 3 eieren - 150 gram zelfrijzend bakmeel - 1 eetlepel koekkruiden - 100 gram amandelen - 150 gram rozijnen - enkele druppels amandelessence - boter om in te vetten - bloem om te bestuiven - 300 gram marsepein - eiwit - chocoladeblaadjes  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk recept van NoĆ«l uit AustraliĆ« …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Deze kalkoen smaakt ook heerlijk met de kerst. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

200 gram bloem - 150 gram boter - 80 gram basterdsuiker - 1 eetlepel melk - 1 theelepel bakpoeder - geraspte schil van 1/4 citroen - zout - 1 ei - grove suiker of hagelsuiker - geschaafde amandelen  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top