1. Home
  2. Community
  3. YvonneR65
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik zag het recept van Ashley Willems in de facebook groep voor slowcooking zonder pakjes en zakjes. ik heb het zelf iets naar smaak aangepast, zeer lekker en komt hier vaker op tafel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kip-Kokossoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een van mijn grote favorieten, een heerlijk zoet-zure smaak. Een foto volgt de eerstvolgende keer dat ik het weer maak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Mijn zoon vond dit keer mijn lasagne zeer goed gelukt en vroeg wat ik anders had gedaan en of ik het had opgeschreven zodat hij dit ook kan maken. In  eerste instantie dacht ik dat ik alles het zelfde had gedaan maar ik had een gedroogde basilicum in huis maar wel pesto.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het verjaardagstoetje van Sint Nicolaas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit juist bier. Nu ben ik persoonlijk niet zo'n liefhebber van bier (om te drinken) maar ik vind het prima om ermee te koken  Ik heb de proef op de som genomen en deze heerlijke soep, vol van smaak was het resultaat. De zoetige smaak van de uien wordt door de 'La Trappe dubbel' nog eens extra versterkt. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker geen zoet gerecht, alleen een zoet tintje De kaas en het ei maken van de soep een volledige maaltijdsoep.  Als je dit 'teveel van het goede'  vindt kun je ei en/of kaas ook weglaten.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze hartig-zoete ovenschotel uit Zuid-Afrika heeft in Nederland met name bekendheid verworven door de maaltijdpakketten van KNORR. Je kan bobotie ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes!  Het resultaat is verbluffend lekker en totaal anders dan het baksel dat uit de maaltijdpakketten komt.      In mijn zoektocht door kookboeken en op het wereldwijde web naar 'de echte' bobotie, kwam ik veel recepten tegen. Allemaal  verschilden zij van elkaar en allemaal claimden zij het meest authentiek en meest Zuid-Afrikaans te zijn. Na veel (geslaagde en minder geslaagde) uitprobeersels, heb ik daarom mijn eigen draai aan de bobotie gegeven. In mijn versie gebruik ik bijvoorbeeld vijgenjam inplaats van abrikozenjam. Ook voeg ik een appeltje toe, iets wat eveneens in veel recepten niet voorkomt (overblijfseltje van de KNORR maaltijdpakketten). Al met al is succes gegarandeerd! Smakelijk!      …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een gezonde variant op blueberry muffins. Lekker bij het ontbijt of een kop thee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Ben jij ook zo gek op saucijzenbroodjes? Probeer deze Aziatische saucijzenbroodjes eens! Ze zijn een beetje pittig door de sambal en zeer kruidig en goed op smaak door alle kruiden. Wil je ze liever iets minder pittig? Laat de sambal brandal weg en vervang dit door een extra eetlepel zoete chilisaus.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ik was het zo zát de combi spitskool met kerrie. Dus het recept van pwiggers  (https://www.smulweb.nl/recepten/1403348/Lekker-pittig-stoofpotje-met-hamlappen-spitskool-en-lenteui )geprobeerd. Uiteraard niet alles in huis dus roeien met de riemen die je hebt...aangepast naar wat ik wel in huis had....op hoop van zegen! Heel veel vertrouwen had ik er eerlijk gezegd niet in. Onterecht. Nouwwwwwwwww! Ik heb niet geheel en al geruisloos ervan kunnen eten en mijn visite ook niet.... zucht, hmmmm, zóóóóó lekker, mjammjammjam!  Ik zet mijn versie nu in mijn kookboek zodat ik het niet meer kan vergeten. (slecht geheugen) Met dank aan pwiggers heb ik gister avond met een gelukzalige glimlach op de bank gezeten (en met een verbrand verhemelte door mijn eigen gulzigheid)   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijk India's voorgerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

In korte tijd 1 van me favo kipgerechten geworden. weinig ingredienten, makkelijk snel en toch heel veel smaak. origineel is van EPOS , maar ( en ik ook niet  ) heeft niet  iedereen een pas voor een groothandel.dus aangepast naar wat er in de supers te koop is.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Tijdens het boodschappen doen bij de Dekamarkt, een schoteltje grieksstoofpotje geproefd met gebakken krieltjes erbij. Heerlijk, doet me aan Moussaka denken. recept lag erbij, dus meteen alle ingredienten gekocht en het gemaakt. ZALIG! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top