1. Home
  2. Community
  3. YvonneR65
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Persoonlijk vind ik dit één van de lekkerste bonensoepen. Het is een stevige, geurige maaltijdsoep van verschillende soorten bonen en Hollandse wintergroenten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept gevonden op internet, het filmpje met Rudolph van Veen bekeken. Ik heb de soep gemaakt maar we vonden hem te flauw en minder naar tomatensoep smaken zoals het op de site stond. rudolp deed ook al meer in de soep als je de vidoa bekijkt. soep aangepast, grote hit thuis.  Voor mij te veel ballen maar de anderen vonden dit totaal niet erg en hadden mazzel ;-) Al 2 keer gemaakt en dan toch nog vergeten een foto te maken, zo jammer 15-3-19...eindelijk aan gedacht om een foto te maken, ook dit keer wat kruiden toegevoed, hmm ik zou zeggen...niks meer aan veranderen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze chutney is lekker bij allerlei kaasjes en bij wild en kipgerechten. Voor 5 a 6 jampotjes …  Lees verder »

Verrassend lekkere, frisse taart. Voor een groepje vriendinnen gebakken, ze wilden bijna allemaal (eentje was op dieet) een tweede stuk! Ze gingen allemaal met het recept naar huis. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik heb het recept van pwiggers als basis gebruikt. Zelf meer kruiden en hoeveelheden toegevoegd. We zijn 4 grote eters, dus meer lagen lasagnevellen en saus. Het recept is zo favoriet thuis dat er geen lasagne meer uit een pakje gemaakt wordt. Ik sla het ook nu op smulweb op, zodat ik, of mijn familieleden het overal kunnen bekijken en maken, zelfs op vakantie :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een lekkere vegetarische quiche of hartige taart. De bloemkool wordt vooraf een paar minuten gekookt en gemengd met wat zacht gebakken preireepjes, sjalotjes en knoflook. In plaats van geroosterde walnoten zijn geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen ook lekker op deze bloemkooltaart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had geen zin brood, een vrije dag..dus baktijd. Wat heb ik in huis..banaan, havermout,griekse yohurt..google en voila..perfect, het duurde even om geen mooiebruine panecakes te krijgen, laatste lichting isp erfect maar niet zo mooi bruin als eef ze maakt..ach oefening baart kunst …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami de chinees kan met pensioen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Wat doe ik nu weer met mijn rijpe bananen?  Bananen noten-vruchten brood had ik al vaker gemaakt. ik had trek, geen zin in brood. bananen havermout panenkoeken vallen bij mij vaak uit elkaar en wil niet alleen een banaan smaak. Na heel veel recepten te hebben bekeken heb ik mijn eigendraai gegeven aan mijn pannenkoekenmix en vulling Zalig, heel goed gelukt, worden mooi stevig, bruin en goed om te draaien, een blijvertje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit broodje smaakt bijna als het broodje wat je bij de Hema koopt. Supersmeuiig en heel makkelijk om te maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik zag het recept van Ashley Willems in de facebook groep voor slowcooking zonder pakjes en zakjes. ik heb het zelf iets naar smaak aangepast, zeer lekker en komt hier vaker op tafel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kip-Kokossoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een van mijn grote favorieten, een heerlijk zoet-zure smaak. Een foto volgt de eerstvolgende keer dat ik het weer maak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het verjaardagstoetje van Sint Nicolaas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit juist bier. Nu ben ik persoonlijk niet zo'n liefhebber van bier (om te drinken) maar ik vind het prima om ermee te koken  Ik heb de proef op de som genomen en deze heerlijke soep, vol van smaak was het resultaat. De zoetige smaak van de uien wordt door de 'La Trappe dubbel' nog eens extra versterkt. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker geen zoet gerecht, alleen een zoet tintje De kaas en het ei maken van de soep een volledige maaltijdsoep.  Als je dit 'teveel van het goede'  vindt kun je ei en/of kaas ook weglaten.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal
Top